Jean-Francois Christiaens

27 NOV 2019

De Mini wordt weer… mini

De baas van Mini heeft het zelf beloofd: de volgende driedeursmodellen van het Britse merk worden kleiner, zonder echter aan binnenruimte in te boeten.

Sinds hun creatie – en vooral sinds het merk in Duitse handen kwam – zijn de modellen van Mini altijd maar blijven groeien. Daarom is een hedendaagse Mini helemaal niet meer zo… mini. Daar zal echter verandering in komen, zo bevestigde de baas van het merk zelf.

Elektrisch en kleiner

In een interview met onze collega’s van het Britse top Gear vertelde Bernd Körber namelijk: “voor de volgende generatie zullen we een kleinere driedeursauto kunnen bouwen zonder aan binnenruimte of laadvolume in te boeten”.

Deze toekomstige ‘mini-Mini’ gebruikt een nieuw platform dat sterk inzet op elektriciteit. “Elektrisch rijden past goed bij een Mini. De bestuurders van onze auto’s hebben geen 250 kilometer rijbereik nodig”, voegde de baas toe. Hij zei wel meteen dat zijn merk nog zeker tot 2030 elektrische auto’s en modellen met verbrandingsmotor naast elkaar zal blijven bouwen.
Advertentie
Advertentie
Advertentie