Jean-Francois Christiaens

25 JUN 2019

Dit zijn de meest en minst betrouwbare merken volgens JD Power

JD Power heeft een lijst gepubliceerd van de meest en minst betrouwbare merken op de Amerikaanse markt, gebaseerd op de problemen die de eerste 90 dagen na de aankoop opduiken. Goed nieuws voor de Koreaanse merken, minder goed nieuws voor Jaguar Land Rover.

20190625105221genesis.jpg

JD Power de lijst van de meest betrouwbare automerken van begin 2019 gepubliceerd. Hoewel we nog geen volledig overzicht voor dit jaar hebben, krijgen we al een eerste indruk dankzij deze studie over de "initiële kwaliteit" van de auto's die op de Amerikaanse markt worden geleverd.

Concreet volgt JD Power in deze studie de problemen die eigenaars tijdens de eerste 90 dagen van het gebruik van hun nieuwe auto hebben ondervonden. Daarna worden de merken gerangschikt op basis van het aantal problemen per 100 geleverde voertuigen. In dit eerste klassement wordt dus niet de betrouwbaarheid op lange termijn beoordeeld (in tegenstelling tot bijvoorbeeld de volledige jaarlijkse rangschikking voor 2018).

Hyundai-Kia

Het is echter nu al duidelijk dat de Hyundai-Kia-groep de hoogste score op de Amerikaanse markt haalt. Het luxemerk van de groep, Genesis, staat op de eerste plaats in de rangschikking, net voor Kia en Hyundai. De top 5 wordt vervolledigd door Ford en Lincoln.

Europese merken?

Van de Europese merken die op de Amerikaanse markt aanwezig zijn, haalt er geen enkel de top van het klassement. Onder de goede studenten bevinden zich alleen Aziatische of Amerikaanse merken. Het eerste Europese merk op de lijst is Mercedes, op de 14e plaats, vlak voor Porsche.

Jaguar Land Rover

Volkswagen, Alfa Romeo en Volvo halen in deze kwaliteitsstudie op de Amerikaanse markt geen erg hoge scores. Dat is ook het geval voor Mitsubishi. De twee merken van de Jaguar Land Rover-groep bezetten de laatste twee plaatsen in dit klassement.

201906251052222019088a.jpg

Advertentie
Advertentie
Advertentie