Peugeot

Peugeot

Het Franse merk Peugeot werd in 1810 opgericht als een familiebedrijf en richtte zich vanaf 1891 op de automarkt. Het merk lag aan de oorsprong van de PSA-groep, die vandaag ook Citroën, DS, Opel en Vauxhall bezit.

Aanbevolen advies

Meer advies over dit merk
5 dingen die je moet weten voor je koopt: Peugeot 206 RC, GTI in afprijzing

5 dingen die je moet weten voor je koopt: Peugeot 206 RC, GTI in afprijzing

Sommigen noemen hem de waardige opvolger van de 205 GTI. Met bijna 180 pk onder het rechterpedaal en een chassis dat tot in de puntjes afgesteld is, is de 206 RC een echte liefhebbersauto die dringend wat meer aandacht verdient.

Keuzestress: zoveel kost de perfecte Peugeot 5008

Keuzestress: zoveel kost de perfecte Peugeot 5008

Op zoek naar een nieuwe auto maar weet je niet waar te beginnen? Dan helpen wij je op weg bij het kiezen van de juiste motor en de juiste versie. Vandaag kijken we naar Peugeots populaire 5008.

Je raadt nooit aan welke prijs deze 205 GTI verkocht werd!

Je raadt nooit aan welke prijs deze 205 GTI verkocht werd!

Met minder dan 7.000 km op de teller en in een onberispelijke staat, deed deze Française het heel goed op de veiling!

5 dingen die je moet weten voor je koopt: Peugeot 206 CC, cabrio voor 2.000 euro

5 dingen die je moet weten voor je koopt: Peugeot 206 CC, cabrio voor 2.000 euro

Het klinkt verleidelijk: een cabrio met 4 zitplaatsen voor 2.000 euro, en dat net voor de zomervakantie. Maar is de Peugeot 206 CC betrouwbaar? En is het een goede investering?

Aanbevolen tests

Meer tests van dit merk
Oldtimertest: Peugeot, plezier van de jaren ‘50 tot vandaag

Oldtimertest: Peugeot, plezier van de jaren ‘50 tot vandaag

Van de mythische 403 tot de meest recente 508 PSE, we reden met 5 auto’s die de geschiedenis van Peugeot mee vorm gaven.

3,8 /5 Test: Peugeot 408, een praktische look!

Test: Peugeot 408, een praktische look!

Heeft deze 408, die weliswaar hoger, groter en verleidelijker is, echt een bestaansreden naast de al zeer leuke 308?

3,9 /5 Test: Peugeot 308 scherpt zijn klauwen

Test: Peugeot 308 scherpt zijn klauwen

De Franse autobouwer heeft zijn berline voor het C-segment vernieuwd. Hoewel we beter van een evolutie dan een revolutie spreken, zijn alle aanpassingen wel gunstig om tot een heel overtuigend eindproduct te komen.

3,8 /5 Korte test: Peugeot 308 SW, nog steeds top?

Korte test: Peugeot 308 SW, nog steeds top?

Na een eerste kennismaking in het Zuiden van Frankrijk zitten we opnieuw aan het stuur van de Peugeot 308. Dit keer gaat het om een break die voorzien is van een 130 pk sterke diesel. Zal de Française ook in deze configuratie indruk op ons kunnen maken?

Over Peugeot

Peugeot tweedehands

Peugeot: prettige rijeigenschappen, kracht en snelheid

Hou je van Franse wagens en ben je daarom op zoek naar een Peugeot tweedehands? Met een tweedehands Peugeot kan je de komende jaren prima vooruit. Een Peugeot occasie staat voor betrouwbaarheid en veiligheid. Daarnaast profiteer je van allerlei aantrekkelijke rijeigenschappen. Wanneer is het merk Peugeot eigenlijk ontstaan, waarom kies je voor een Peugeot tweedehands wagen en welke voordelen levert dit jou op?

Hoe is de naam Peugeot ontstaan?

Peugeot is niet alleen maar een automerk. In eerste instantie is het vooral een familienaam. Peugeot is een naam die wordt geassocieerd met ondernemende mensen. Aan het begin van de Industriële Revolutie zijn het de gebroeders Jean-Pierre en Jean-Frederic die een metaalbedrijf oprichten. Wat begint met een handzaag resulteert in allerlei huishoudelijke producten zoals peper- en koffiemolens. Kort samengevat is het merk dus vernoemd naar de Franse familie Peugeot die het industriële imperium is begonnen.

Waar staat het Peugeot logo voor?

In je zoektocht naar een Peugeot tweedehands wagen valt je oog direct op het logo. De leeuw is het universele symbool voor Peugeot. Het dier werd destijds gekozen vanwege zijn associatie met de zagen van Peugeot. Kracht, souplesse en snelheid zijn typische eigenschappen die horen bij een leeuw en dus ook op Peugeot auto's van toepassing zijn. In de loop van de tijd heeft het logo allerlei metamorfoses ondergaan, maar de leeuw is altijd het handelsmerk van Peugeot gebleven.

Een aantal populaire Peugeot tweedehands modellen

In je zoektocht naar een Peugeot tweedehands wagen kom je verschillende modellen tegen. Overweeg je om een Peugeot tweedehands auto te kopen? Dan raden we jou aan om zeker eens een testrit te maken. Een van de populairste modellen van Peugeot is onder meer de Peugeot 208. Wil je een iets groter voertuig? Maak dan zeker eens een proefrit in een Peugeot 2008. De Peugeot 5008 is een echte gezinsauto, want hij biedt plaats aan maar liefst 7 personen.

Wat zijn de voordelen van een Peugeot tweedehands auto?

Met een Peugeot tweedehands auto kies je voor een wagen die past binnen je budget. Maar er zijn nog meer voordelen verbonden aan een Peugeot tweedehands wagen.

  • Je vindt altijd een goed uitgerust model tegen een scherpe prijs.
  • Voor iedere doelgroep zijn er geschikte Peugeot tweedehands auto's verkrijgbaar.
  • In iedere Peugeot voeren kracht, souplesse en veiligheid de boventoon.
  • Peugeot is een vaste waarde op de tweedehandsmarkt en om die reden zeer betrouwbaar.
  • Of je nu kiest voor een benzine, hybride, diesel of elektrisch, met een Peugeot tweedehands wagen worden prestaties gecombineerd met het nodige rijplezier.

Een uitstekende reden om te kiezen voor een Peugeot tweedehands auto!

Tweedehands Peugeot kopen via Vroom

Wil je dolgraag een andere auto kopen en gaat je voorkeur uit naar een Peugeot tweedehands? Bij Vroom heb je de keuze uit een divers aanbod Peugeot tweedehands modellen. Naast sportieve wagens zijn er ook gezinsauto's of ideale stadsauto’s in de aanbieding. Wil je weten wat goed bij je past? Maak een proefrit in een Peugeot tweedehands wagen die je op het oog hebt. Vragen over een Peugeot tweedehands? Neem contact met ons op.