Seat

Seat

Seat is een Spaanse autoconstructeur die in 1950 werd opgericht. Tot 1982 was het merk eigendom van de Italiaanse constructeur Fiat. Sinds 1986 maakt Seat deel uit van de Volkswagen-groep.

Aanbevolen advies

Keuzestress: zoveel kost de perfecte Seat Ateca

Keuzestress: zoveel kost de perfecte Seat Ateca

Op zoek naar een nieuwe auto maar weet je niet waar te beginnen? Dan helpen wij je op weg bij het kiezen van de juiste motor en de juiste versie. Vandaag bekijken we Seats populaire SUV, de Ateca.

Aanbevolen tests

Meer tests van dit merk
3,7 /5 Test: Seat Leon Break, stijl én inhoud

Test: Seat Leon Break, stijl én inhoud

Kort na de lancering van de berlineversie is de nieuwe Leon er nu ook reeds als break. Voor slechts 875 euro meer biedt hij 27,3 extra centimeter koetswerk. Een koopje?

3,7 /5 Test Seat Leon: een ander licht?

Test Seat Leon: een ander licht?

De nieuwe Seat Leon, is dat een Golf 8 met een meer ‘sexy’ kleedje?

3,4 /5 Test: Seat Arona 2021, zwoele blik

Test: Seat Arona 2021, zwoele blik

Om te kunnen blijven verleiden werkt de Seat Arona zijn blik bij ter gelegenheid van deze facelift halverwege zijn carrière. De Spanjaard beperkt zich echter niet tot deze zwoele blik, want hij frist meteen ook zijn uitrusting op.

3,7 /5 Getest: Seat Mii Electric, de doorbraak?

Getest: Seat Mii Electric, de doorbraak?

De elektrische versie van de Seat Mii heeft een comfortabel rijbereik, is goed uitgerust en is onder de juiste omstandigheden verkrijgbaar voor minder dan 15.000 euro. Zal hij de doorbraak van de elektrische auto voor particulieren forceren?

Over Seat

Seat tweedehands

Seat tweedehands: profiteer van een lagere aanschafprijs

Hou je van Spaanse auto's en wil je graag een voertuig die daarbij past? Met een Seat tweedehands wagen heb je een prima auto tot je beschikking. Een Seat tweedehands wagen betekent dat jij en iedereen uit je gezin geniet van een comfortabele en ruime auto. Een tweedehands Seat is vooral in trek bij sportieve autorijders die ook waarde hechten aan kwaliteit en mooie details. In vergelijking met andere gezinsauto's is een Seat occasion dan ook een aantrekkelijk en betaalbaar alternatief. Waarom is een tweedehands Seat kopen nog meer de moeite waard? Vroom legt het je graag uit.

De geschiedenis van de Seat

Seat is een Spaans automerk en is in 1950 opgericht door Instituto Nacional de Industria. De SEAT 1400 was de allereerste Seat die in 1953 van de band rolde. Deze wagen bleef ruim 11 jaar in productie en er werden 100.000 exemplaren van gemaakt. In 1984 verscheen de Seat Ibiza, een van de populairste modellen die het merk heeft voortbracht. In je zoektocht naar een Seat tweedehands wagen is dit een absoluut topmodel. Inmiddels behoort Seat samen met Volkswagen, Audi, Skoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini en Porsche tot de Volkswagen-groep.

Vanwaar de naam Seat?

Seat is de afkorting van afkorting van Sociedad Española de Automóviles de Turismo. Automóvil de Turismo betekent personenauto. Het merk richtte zich na oprichting vooral op comfortabele en betaalbare gezins- en stadsauto's. Seat heeft zelfs nog langere tijd intensief samengewerkt met Fiat. Later werd het overgenomen door Volkswagen.

De betekenis van het Seat -logo

Een Seat tweedehands wagen pik je er direct uit, maar wat betekent het logo van een Seat tweedehands wagen? De zilverkleurige S in het logo lijkt schuin door de helft gesneden en beschikt tevens over een zwarte omlijsting. Het logo van Seat is strak en stijlvol en verwoordt daarmee de precisie en elegantie van het automerk. Vooral engineering en kwaliteit zijn belangrijke eigenschappen die horen bij de Seat. Wil je een tweedehands Seat, dan kies je voor een kwalitatief voertuig waar je langere tijd plezier aan beleeft.

Wat zijn populaire Seat tweedehands modellen?

In je zoektocht naar een Seat tweedehands wagen kom je nog verschilelnde modellen tegen. Wat de populairste Seat tweedehands auto's zijn? Vroom zet ze voor je op een rij:

  • Seat Ibiza: de Seat Ibiza maakt indruk met zijn sportieve uitstraling. De compacte hatchback is voorzien van strakke looks.
  • Seat Ateca: de Seat Ateca is de allereerste SUV van Seat. Dit model wordt gezien als een groot succes.
  • Seat Arona: de Seat Arona is een kleurrijke wagen. Hij is ruim, stoer en sluit perfect aan op je zoektocht naar een Seat tweedehands compacte SUV.
  • Seat Tarraco: de Seat Tarraco is de grootste SUV van Seat. Hij heeft een aansprekend design en levert topprestaties.
  • Seat Leon: de Seat Leon is een sportief gelijnde hatchback waarmee je zorgeloos de weg op kan.

Waarom kies je voor een Seat occasie

Wil je een Seat tweedehands aanschaffen? Maak het jezelf gemakkelijk en doe dat via Vroom. Waarom kies je voor een Seat tweedehands wagen?

  • Iedere Seat tweedehands wagen kenmerkt zich door een sportieve uitstraling.
  • Met een Seat tweedehands wagen bespaar je flink op de aanschafkosten in vergelijking met een nieuwe Seat.
  • Iedere Seat tweedehands auto kenmerkt zich door lage onderhoudskosten en een zuinig brandstofverbruik.
  • Een Seat tweedehands wagen is een uitstekende keuze als je een compacte stadswagen zoekt of juist een comfortabele gezinsauto.

Seat tweedehands kopen? Vind een tweedehands Seat via Vroom

Heb je altijd al in een Seat wagen willen rijden en heb je op korte termijn een andere auto nodig? Ontdek dan het gemak van een Seat tweedehands auto en maak een proefrit. Dit is mogelijk dankzij het aanbod van duizenden voertuigen in onze online catalogus. Vragen over de aankoop van een Seat tweedehands? Aarzel niet, maar neem dan snel contact met ons op.