Volvo

Volvo

Het Zweedse bedrijf Volvo werd opgericht in 1927. In 1999 werd het gekocht door Ford en in 2010 door de Chinese groep Geely. Het merk is vooral bekend om de veiligheid van zijn auto's.

Aanbevolen advies

Zoveel kost de Volvo EX90, het Zweedse elektrische vlaggenschip

Zoveel kost de Volvo EX90, het Zweedse elektrische vlaggenschip

Voorlopig moet je er niet op hopen dat je met deze brok technologie kan rijden voor minder dan € 100.000 …

Keuzestress: zoveel kost de perfecte Volvo XC40

Keuzestress: zoveel kost de perfecte Volvo XC40

Op zoek naar een nieuwe auto maar weet je niet waar te beginnen? Dan helpen wij je op weg bij het kiezen van de juiste motor en de juiste versie. Vandaag bekijken we Volvo’s kleinste SUV, made in Belgium: de XC40.

Keuzestress: zoveel kost de perfecte Volvo V60

Keuzestress: zoveel kost de perfecte Volvo V60

Op zoek naar een nieuwe auto maar weet je niet waar te beginnen? Dan helpen wij je op weg bij het kiezen van de juiste motor en de juiste versie. Vandaag bekijken we Volvo’s populaire break, de V60.

De Volvo EX90 kan je thuisbatterij vervangen

De Volvo EX90 kan je thuisbatterij vervangen

Hij wordt uitgerust met bi-directioneel laden. Maar op welke manier is dat nuttig?

Aanbevolen tests

Meer tests van dit merk
3,8 /5 Test: Volvo C40 Recharge, de andere elektrische Volvo uit België

Test: Volvo C40 Recharge, de andere elektrische Volvo uit België

Na de elektrische XC40 is hier zijn ‘coupéafgeleide’. Hij heet C40 en wordt eveneens bij ons gebouwd, in Gent. Een lokaal product met ‘biolabel’ en… met een hart voor dieren.

3,7 /5 Test: Volvo XC40 T5 Recharge, op bekend terrein

Test: Volvo XC40 T5 Recharge, op bekend terrein

Alvorens de SUV XC40 de puur elektrische aandrijving introduceert bij Volvo kiest hij eerst nog voor plug-inhybride techniek. Op die manier verlaagt de toegangsprijs tot deze technologie bij de Zweden. Maar blijven de praktische voordelen ervan gevrijwaard?

3,9 /5 Test: Volvo S90 B4 Mild Hybrid, Scandinavisch alternatief

Test: Volvo S90 B4 Mild Hybrid, Scandinavisch alternatief

Volvo duwt zijn ecologische ambities steeds een beetje verder door met de komst van plug-inhybrides en ‘light’ hybrides in zijn gamma. Wij namen het stuur van de onlangs opgefriste S90 in de versie B4 Mild Hybrid, tegenwoordig het toegangskaartje van het gamma.

3,6 /5 Test: Volvo XC40 Recharge, redelijkheid op alle vlakken

Test: Volvo XC40 Recharge, redelijkheid op alle vlakken

De Volvo XC40 was in 2021 jaar het tweede meest verkochte model in België en ook de populairste auto in Vlaanderen, Brussel en bij de professionele gebruikers. Met de lancering van een betaalbaardere ‘Single Motor’ 100% elektrische uitvoering zal zijn populariteit in dat laatste segment alleen maar toenemen.

Over Volvo

Volvo tweedehands

Volvo tweedehands: goede wagen voor een gunstige prijs

Is je huidige auto aan vervanging toe en zoek je om die reden een Volvo tweedehands auto? Of ga je voor het eerst een voertuig kopen en wil je niet wachten op een nieuwe Volvo? Dan is een tweedehands Volvo kopen een uitstekende keuze. Een Volvo occasie schaf je aan voor een gunstige prijs inclusief de garantie dat je profiteert van een kwalitatieve auto. Waarom is een Volvo tweedehands kopen de moeite waard? Vroom legt je graag uit waarom het zinvol is een Volvo tweedehands wagen aan te schaffen.

Volvo: oprichting en geschiedenis

Volvo is een Zweeds automerk en opgericht in 1926. Het merk richt zich vooral op de productie van gezinswagens waaronder sedans en stationwagens. Daarnaast is het bedrijf ook goed vertegenwoordigd in de autosport. Door de jaren heen heeft Volvo een sterke reputatie opgebouwd als het gaat om het bouwen van veilige en betrouwbare wagens. Veel uitvindingen van Volvo hebben bijvoorbeeld geleid tot nieuwe wetten. Dit geldt bijvoorbeeld voor de driepuntsgordel die door Volvo is uitgevonden. Maar ook Pilot Assist en detectiesystemen voor dieren en mensen zijn afkomstig van het Zweedse Volvo. Met een Volvo tweedehands wagen heb je dus niets te vrezen.

Vanwaar de naam Volvo?

Al in 1915 werd de naam Volvo vastgelegd. Volvo is Latijn voor 'ik rol' en komt van het werkwoord 'volvere'. De naam heeft niet alleen betrekking op de productie van de kogellagers, maar ook auto's en andere transportmiddelen. Sinds de presentatie van de allereerste auto, de Volvo ÖV4, is de naam Volvo niet meer weg te denken in de autobranche. Heb jij al een Volvo tweedehands wagen op het oog?

Waarvoor staat het logo van Volvo?

In 1930 startte Volvo met het gebruik van een logo. Het is wereldberoemd en bestaat uit een cirkel met een pijl naar boven en naar rechts. Het symboliseert kracht, vooruit denken, innovatie en bescherming van klanten. In 2021 heeft Volvo het logo aangepast naar een uitgeklede variant. Het 2D-logo is volledig zwart en de cirkelrand is een stuk dunner dan voorheen. Daarnaast ontbreekt in het nieuwe logo de horizontale streep. De merknaam is in het logo nog wel aanwezig. Hoe dan ook, op iedere Volvo tweedehands wagen is het bekende logo terug te vinden.

Wat zijn populaire Volvo tweedehands modellen?

Naar welke Volvo tweedehands gaat je voorkeur uit? In je speurtocht naar een Volvo tweedehands wagen kom je nog andere modellen tegen. Het merk heeft veel populaire wagens geproduceerd en dus is er keuze genoeg. Met een Volvo V40 tweedehands wagen bijvoorbeeld kies je voor een succesvolle 5-deurs hatchback. Deze Volvo tweedehands auto is een prima alternatief voor de BMW 1-serie, de Audi A3 en de Mercedes-Benz A-klasse. Een Volvo V60 is een slagje groter en past uitstekend bij je actieve leven. De Volvo XC40 is een schitterende compacte plug-in hybride SUV. Gaat je voorkeur uit naar een groter exemplaar? Ga dan voor een tweedehands Volvo XC60, een dynamische middelgrote SUV. Wil je een echte gezinsauto? Laat je betoveren door een tweedehands Volvo XC90, een premium familie-SUV.

Waarom kiezen voor een Volvo tweedehands wagen?

Een Volvo tweedehands wagen brengt allerlei voordelen met zich mee. Waarom is het zinvol een Volvo tweedehands aan te schaffen?

  • Een Volvo tweedehands wagen is veilig en betrouwbaar.
  • Met een Volvo tweedehands wagen profiteer je van een comfortabele gezinswagen.
  • Volvo hecht veel waarde aan het milieu en dus kies je uit een veelzijdig aanbod schone hybride auto's.
  • De onderhoudskosten van een Volvo tweedehands auto zijn relatief laag.

Koop via Vroom een tweedehands Volvo

Op zoek naar een Volvo tweedehands wagen voor al je privé en/of zakelijke autoritten? Bij Vroom heb je de keuze uit allerlei Volvo tweedehands wagens. Dit maakt het voor jou aantrekkelijk om via ons je aankoop te doen. Het aanbod Volvo tweedehands wordt voortdurend uitgebreid en het is altijd mogelijk om een proefrit te maken. Vragen over een Volvo tweedehands auto die je aantreft op de site? Neem bij vragen gerust contact met ons op.