2 auto's

Filter Filter resetten

Carrosso Classics & Sportscars

1900  72057 km  Benzine  Manueel 

€ 6.700

Picard Arlon

2014  24324 km  Benzine  Automaat  Cabriolet

€ 41.900

Over Lancia

Lancia Flavia tweedehands: stijlvol, luxe en sportief

Een Lancia Flavia tweedehands auto is een prima keuze wanneer je voorkeur uitgaat naar een Italiaanse klassieker. Auto's van dit merk zijn bijzonder en zitten boordevol luxe en comfort. Bovendien is iedere Lancia Flavia tweedehands eigenzinnig met een uniek karakter. Zoek je een tweedehands Lancia Flavia waar je langere tijd plezier aan beleeft? Vroom heeft meerdere Lancia tweedehands modellen in de aanbieding. Waarom kies je nog meer voor een Lancia Flavia occasie en welke Lancia Flavia tweedehands mag je beslist niet over het hoofd zien? Alles wat je moet weten over een tweedehands Lancia Flavia lees je terug in dit artikel.

Hoe is Lancia ontstaan?

Het Italiaanse automerk Lancia is in 1906 opgericht door Vincenzo Lancia. Het idee was om een motorbedrijf te starten, maar in 1907 rolde de eerste auto van de band. Tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn er verschillende wagens geproduceerd en na de Tweede Wereldoorlog werd Lancia ook zeer actief in de rallysport. Sinds 1969 maakt het onderdeel uit van de Fiat Groep dat later opgaat in Fiat Chrysler Automobiles (FCA). Na deze overname werkte Lancia vooral samen met het Zweedse Saab en zijn er diverse voertuigen op de markt gebracht. Sinds 2014 worden er geen voertuigen meer buiten Italië geproduceerd en dus heb je de keuze uit een divers aanbod Lancia tweedehands voertuigen.

Waarom de naam Lancia?

De naam Lancia verwijst naar de oprichter Vincenzo Lancia. Hij is dé man achter het Italiaanse automerk. Al jong was hij geïnteresseerd in alles wat er zoal in de werkplaats gebeurde. Op 17-jarige leeftijd knutselde hij volop aan motoren en dus werd hij al snel bekend als kundig reparateur. Hij was nog geen 18 jaar toen hij samen met zijn broers een eerste auto bouwde. Op 19-jarige leeftijd werd hij hoofdcontroleur en testrijder bij FIAT en dit leidde in 1906 tot de oprichting van het autobedrijf Lancia.

Hoe herken je het logo van Lancia?

Welke Lancia tweedehands je ook aanschaft, het logo is op ieder voertuig terug te vinden. Sinds de oprichting van het merk heeft het logo in totaal zeven gedaanteveranderingen ondergaan. De kleur blauw is al sinds 1911 in het logo aanwezig, maar ook het schild bestaat sinds 1929. Wat het bedrijf wil uitstralen met het logo? Verandering in continuïteit, dát is de cruciale boodschap van Lancia.

Lancia tweedehands modellen die in trek zijn op de tweedehands automarkt

Een Lancia tweedehands is om meerdere redenen de moeite waard om aan te schaffen, maar welke tweedehands Lancia wagens moet je zeker van dichtbij bekijken? Vroom vertelt je meer over een viertal Lancia tweedehands voertuigen:

  • Lancia Ypsilon tweedehands: de Lancia Ypsilon wordt sinds 1996 geproduceerd en is er met drie of vijf deuren. Vooral in thuisland Italië is het voertuig een groot succes vanwege de vele mogelijkheden.
  • Lancia Appia tweedehands: de Lancia Appia is een echte klassieker, want hij werd geïntroduceerd in 1953. Een aanrader voor liefhebbers van oldtimers.
  • Lancia Fulvia tweedehands: de Lancia Fulvia is een schitterende coupé en werd in 1963 gepresenteerd als de opvolger van de Lancia Appia.
  • Lancia Flavia tweedehands: de Lancia Flavia is een schitterende Lancia tweedehands wagen en ademt in alles het Italiaanse karakter.

Waarom je een Lancia Flavia tweedehands wagen prefereert

Een Lancia tweedehands is er dus in verschillende uitvoeringen, maar wat maakt een Lancia Flavia tweedehands nu bijzonder? We sommen een aantal voordelen op:

  • Met een Lancia Flavia tweedehands kies je voor een eigenzinnige wagen met Italiaanse flair.
  • In een Lancia Flavia tweedehands wagen ga je altijd in stijl de weg op.
  • Een Lancia Flavia tweedehands wordt geroemd vanwege het gewaagde ontwerp en de prettige rijeigenschappen.
  • Omdat je kiest voor een Lancia Flavia tweedehands ben je een stuk voordeliger uit dan wanneer je geld neerlegt voor een nieuwe wagen.

Lancia Flavia tweedehands kopen? Een tweedehands Lancia Flavia kopen doe je via Vroom

Droom je al jaren van een Lancia Flavia tweedehands en is er budget voor een wagen van dit beroemde Italiaanse automerk? Gebruik je tijd nuttig en bekijk het aanbod Lancia Flavia tweedehands via onze website. Maak beslist een proefrit om zeker te weten of een Lancia Flavia tweedehands iets voor je is. Heb je vragen over een Lancia Flavia tweedehands of bespreek je je wensen het liefst met een specialist? Neem dan contact met ons op.