Jeep Wagoneer S laat zijn interieur zien

De Jeep Wagoneer S wordt het eerste model op het nieuwe STLA Large-platform van Stellantis, dat indrukwekkende prestaties mogelijk maakt. Maar er is ook aandacht voor luxe en heel wat technologie aan boord.

  • Möller  Yeelen Möller Yeelen
  • 31 januari 2024
  • Toekomst

Jeep laat steeds meer zien van zijn Wagoneer S, een elektrische SUV met premiumambities. Eerder kregen we al zijn neus te zien, nu toont het merk zijn volledige koetswerk en een deel van zijn interieur. En daarop is duidelijk te zien dat de Wagoneer S de nadruk legt op technologie, want we tellen maar liefst vier schermen op het dashboard: een digitaal instrumentarium, twee displays op de middenconsole (eentje voor het infotainment, het andere voor de comfortinstellingen) en nog een extra scherm voor de passagier, waarop je vermoedelijk video’s kan streamen tijdens het rijden. Het zou ons ook niet verbazen dat er nog een head-up display beschikbaar is voor de bestuurder, wat het totaal op vijf verschillende schermen brengt!

Gestrekte lijn

Daarnaast vertelt Jeep nog dat de Wagoneer S een panoramisch dak krijgt met twee glazen panelen, een McIntosh-audiosysteem met 19 luidsprekers en een speciale schakelaar voor de verschillende terreinmodi, die we ook kunnen zien op de foto’s. Het koetswerk doet ons dan weer denken aan de Range Rover Velar, met zijn uitgestrekte vorm en zijn spitse achterzijde, met een opvallende dakspoiler die vermoedelijk de stroomlijn moet verbeteren. 

STLA Large

Na de kleine Avenger wordt de Jeep Wagoneer S het tweede volledig elektrische model van het Amerikaanse merk, al staat deze SUV een pak hoger in het gamma. Hij debuteert namelijk het nieuwe STLA Large-platform van Stellantis, waar we eerder deze maand meer over te weten kwamen. Het zal ook nog als basis dienen voor elektrische Alfa Romeo’s en Maserati’s (waarschijnlijk de opvolger van de Levante) en biedt plaats voor maximaal 118 kWh aan batterijen, met een geschatte autonomie van 800 km en een sprint van 0 tot 100 km/u in ongeveer 2 seconden.

600 pk, 600 km autonomie

Al zal de Wagoneer S nog niet zulke extreme prestaties halen. Bij de eerdere aankondigingen sprak het merk over zo’n 600 pk dankzij twee elektromotoren, met een sprint van 0 tot 100 km/u in ongeveer 3,5 seconden en een rijbereik tot 600 km. Nog steeds knappe prestaties, waarmee de elektrische luxe-SUV van Jeep de concurrentie zou kunnen aangaan met de BMW iX, Mercedes EQE SUV en de Audi Q8 e-tron. Het goede nieuws is dat de Wagoneer S een globaal model wordt, wat betekent dat we hem na de Amerikaanse lancering in de herfst van 2024 ook in Europa mogen verwachten.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Möller  Yeelen
Over de auteur: Möller Yeelen Yeelen is al autogek van toen de rode auto’s nog altijd wonnen in de Formule 1, sinds 2018 heeft hij er ook zijn werk van gemaakt. Moest hij kunnen, zou hij een loods vullen met een eclectische collectie van schattige stadswagens tot iconische supercars, maar voorlopig kan hij die droom enkel waarmaken in Gran Turismo...

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Polestar 5 laadt op in 10 minuten!

Polestar 5 laadt op in 10 minuten!

Een prototype van de Polestar 5 heeft van 10 tot 80% kunnen opladen in slechts 10 minuten dankzij een constant laadvermogen van 310 kW en pieken van 370 kW!

Cupra Formentor en Leon nu nog pittiger!

Cupra Formentor en Leon nu nog pittiger!

Naast een nog agressievere look, krijgen de Cupra Formentor en Leon nieuwe motorisaties die krachtiger zijn en meer rijbereik halen.

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

De opvolger van de Chiron is voor het eerst te zien onder een bijzonder kleurrijke laag camouflage.

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Onze spionnen hebben prototypes van de Audi A6 e-tron gespot met brede wielkasten en grote remschijven en -klauwen, die doen vermoeden dat we ook elektrische S- en RS-versies krijgen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km