Opel Frontera 2024: nieuw geëlektrificeerd avontuur

De iconische Opel Frontera keert in 2024 terug voor een nieuw avontuur, maar met een nieuwe smaak: als mildhybride op 48 volt of als volledig elektrische SUV.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 09 april 2024
  • Lancering

De nieuwe Opel Frontera 2024 ontleent zijn naam aan de 'klassieke' Frontera 4x4 uit de jaren '90. Deze geëlektrificeerde SUV staat echter ver verwijderd van de oude terreinwagen met ladderchassis die samen met Isuzu werd ontwikkeld. Qua look krijgt de nieuwe Frontera de typische esthetische gimmicks die Opel de laatste tijd op al zijn modellen plaatst, zoals de Vizor-grille, het zwarte dak of de expliciet in grote letters uitgeschreven modelnaam op de kofferklep.

460 l kofferruimte

De Frontera wordt in de SUV-familie van Opel tussen de Mokka en de Grandland geplaatst, en neemt daarmee het stokje over van de Crossland, die binnenkort op pensioen gaat. Opel spreekt nog niet over de precieze afmetingen, maar we krijgen wel te weten dat de Frontera 2024 een kofferruimte van 460 liter krijgt. Een volume dat uitgebreid kan worden tot 1.600 liter met de achterbank neergeklapt in een 60/40-verhouding. En als dat nog niet genoeg is, laat Opel nog weten dat zijn nieuwe SUV tot 200 kg aan bagage op zijn dak kan dragen als je voor de optionele dakrails kiest.

Opel Frontera interieur

In het interieur van de Frontera 2024 vinden we ook de moderne designtaal van Opel terug. De bestuurder krijgt voor zijn ogen een 'Pure Panel' te zien, wat neerkomt op een digitaal dashboard met twee schermen van 10 inch. Gelukkig is de 'visuele detox' nog niet zo ver doorgedreven dat de fysieke knoppen volledig verbannen zijn uit de cockpit. Er zijn dus nog steeds sneltoetsen voor de klimaatcontrole en de zetel- en stuurverwarming!

Praktisch gezien krijgt deze nieuwe Frontera heel wat opbergruimtes, een gekoelde inductielader voor smartphones die efficiënter zou moeten werken en natuurlijk tal van USB-poorten. Opel zegt ook bijzonder veel aandacht te hebben besteed aan de ergonomie van zijn zetels, die 'Intelli-Seat' worden genoemd, om een optimaal comfort bij langere ritten te garanderen.

Frontera gaat elektrisch... maar niet altijd

Zoals verwacht, wordt deze Frontera 2024 gelanceerd als volledig elektrisch model. Opel spreekt nog niet over de technische details, maar deze nieuwe SUV van het merk met de Blitz zou een neef moeten worden van de Peugeot e-2008. We verwachten dus een aandrijflijn met een elektromotor van 115 kW (156 pk) en een batterij van 54 kWh voor een WLTP-actieradius van ongeveer 400 km.

Prijs Opel Frontera 2024?

Opel heeft echter bevestigd dat deze Frontera ook kan worden uitgerust met een mildhybride benzinemotor op 48 volt. Opnieuw hebben we nog niet alle details, maar dit wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe generatie 1.2 PureTech Hybrid-benzinemotor van 136 pk die in steeds meer Stellantis-modellen wordt geplaatst. Maar opnieuw zullen we nog een beetje geduld moeten uitoefenen om alle details te weten te komen, net als voor de prijslijst van de Frontera 2024.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Opel? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Opel-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

De opvolger van de Chiron is voor het eerst te zien onder een bijzonder kleurrijke laag camouflage.

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Onze spionnen hebben prototypes van de Audi A6 e-tron gespot met brede wielkasten en grote remschijven en -klauwen, die doen vermoeden dat we ook elektrische S- en RS-versies krijgen.

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km