Bert Troubleyn

8 SEP 2020

CEO’s van Tesla en VW ontmoeten elkaar, maar gaan niet samenwerken

Na een bezoek van Elon Musk aan Herbert Diess gingen de gekste geruchten rond.

Vorige week was Tesla-baas Elon Musk een paar dagen in Duitsland. Hij bezocht er onder meer CureVac, een bedrijf dat werkt aan een vaccin tegen het coronavirus waar Tesla aandelen van heeft. Hij ging ook kijken naar de bouwwerken van de Gigafactory in de buurt van Berlijn, waar vanaf volgend jaar een nieuwe versie van de Tesla Model Y van de band zal rollen.

Maar geheel onaangekondigd maakte de jet van Musk na zijn vertrek in Berlijn nog een korte landing op de luchthaven van Braunschweig, waar hij werd opgewacht door Herbert Diess in hoogsteigen persoon, de grote baas van Volkswagen. Diess had een ID.3 en een ID.4 meegebracht en Musk mocht even in de kleinste van die twee modellen rijden. De Duitse autobaas nam een paar selfies en de pr-dienst van VW monteerde een filmpje van het gebeuren.

Dat bracht de geruchtenmolen uiteraard aan het draaien: gaan de twee bedrijven samenwerken of zelfs fusioneren? Solliciteert Musk naar een functie bij VW – of omgekeerd, wil Diess in Californië aan de slag? Diess heeft een paar uur na alle publicaties de speculatie in de kiem gesmoord met een korte tweet: “Voor alle duidelijkheid: we hebben met de ID.3 gereden en even gepraat – er zit geen deal/samenwerking aan te komen”. Wat wel zeker is, is dat Diess een persoonlijke bewonderaar is van Tesla.
Advertentie
Advertentie
Advertentie