Pierre-Benoit Sepulchre

11 FEB 2020

Een film over Carlos Ghosn? Hij gelooft er in elk geval zelf in…

De voormalige autobons heeft een artistiek agent onder de arm genomen.

Wanneer houdt Carlos Ghosn, de vroegere baas van de alliantie Renault-Nissan, er ooit mee op? Zijn verbluffende ontsnapping uit Japan op 29 december geeft in elk geval de nodige stof voor een minireeks of een biopic.

Een paar dagen na zijn vlucht van de Japanse archipel kopte de pers: “Carlos Ghosn zou exclusiviteitscontract met Netflix hebben getekend”. Hij ontkende dat verhaal echter zelf tijdens zijn eerste persconferentie in Libanon, terwijl filmexperts nochtans bevestigden dat de straffe verhaal van de bedrijfsleider alles had om een bestseller te worden.

Neen maar eigenlijk ja

Ondertussen heeft Ghosn blijkbaar het geweer van schouder veranderd. Volgens persagentschap Bloomberg zou hij van gedachten zijn veranderd om zijn verhaal aan de filmwereld te ‘verkopen’. Hij zou zelfs al een artistiek agent uit Hollywood hebben aangenomen. Het zou om niemand meer of minder gaan dan Michael Ovitz, de oprichter van Creative Arts Agency en de voormalige baas van Walt Disney Company, die vandaag een van de belangrijkste spelers in de entertainmentindustrie is. De woordvoerder van Carlos Ghosn zegt dat “de agent op dit moment helpt om filmprojecten te evalueren”, maar dat “alle gesprekken nog in een vroeg stadium verkeren”.
Advertentie
Advertentie
Advertentie