Bert Troubleyn

16 JUN 2020

Haalt de Tesla Model 3 binnenkort 675 kilometer?

Meerdere hackers hebben zichzelf toegang kunnen geven tot de software van de Model 3 en ontdekten zo dat het merk aan het testen is met een accupack van 100 kWh.

Voor de tweede keer op een half jaar tijd slaagt een hacker erin om zichzelf toegang te geven tot de fabrieksmodus van een Tesla Model 3. Dat is een verborgen menu in de software dat normaal enkel zichtbaar is voor Tesla-medewerkers. Actieve ingrepen op hun auto kunnen de hackers daarmee niet uitvoeren, maar ze krijgen op die manier wel een onverwachte blik achter de schermen van het merk. Vorig jaar al vond hacker Green zo informatie over een theoretische Model 3 met een batterij van 100 kWh (vandaag heeft het model maximaal 75 kWh) en een Ludicrous Mode zoals de allersnelste Model S en X. Deze week stootte hacker Zeus M3 op recentere bestanden die ook verwijzen naar een Model 3 met 100 kWh.


Zeus M3 heeft een chassisnummer gevonden, dus dat betekent dat er ergens een exemplaar van deze M3 met megabatterij moet bestaan, maar het model is vandaag niet officieel verkrijgbaar. Als we even omrekenen op basis van de bestaande Model 3 Performance met 75 kWh (WLTP-rijbereik van 530 kilometer), dan zou een versie met die grotere accu in theorie dik 675 kilometer moeten kunnen afleggen zonder bij te laden. We zijn benieuwd of deze versie er ook echt zal komen. Het kan ook gewoon een experimentje van Tesla geweest zijn zonder echte productieplannen.

UPDATE:

Tesla-baas Elon Musk heeft ondertussen per tweet laten weten dat het merk op dit moment niet werkt aan een Model 3 of Model Y met een pack van 100 kWh. 


Advertentie
Advertentie
Advertentie