Zoals je al in onze test kon lezen, heeft de Nissan Qashqai een ingrijpende facelift gekregen die niet alleen een volledig nieuwe neus met zich meebrengt, maar die ook het comfort aan boord verbetert met nieuwe uitrusting en een betere geluidsisolatie. Ook het gamma is iets anders ingedeeld. We nemen een duik in de configurator om te zien hoeveel de ideale versie kost van de Japanse crossover!

De eerste keuze die je moet maken bij het samenstellen van je nieuwe Nissan Qashqai, is de motorisatie. De middenklasser is enkel nog te bestellen met een mildhybride benzinemotor van 140 of 158 pk, al dan niet met automaat en/of vierwielaandrijving, of als hybride e-Power met eveneens 158 pk. Die laatste is er enkel met voorwielaandrijving, maar brengt wel een lager brandstofverbruik met zich mee én geeft je het rijgevoel van een elektrische wagen, aangezien de benzinemotor hier enkel dient als generator. De e-Power heeft dus onze voorkeur. Je betaalt er 4.000 euro meer voor dan voor de goedkoopste benzineversie met automaat, maar je krijgt er wel direct een hoger uitrustingsniveau voor terug.

Standaard al goed uitgerust

Wat ons naadloos naar de tweede keuze brengt: de uitvoering. De Qashqai e-Power is verkrijgbaar als N-Connecta, N-Design, Tekna of Tekna+. De hogere uitrustingsniveaus brengen een knapper design met zich mee, zoals een zwart contrasterend dak en grotere velgen, maar de standaaduitrusting van de N-Connecta is al meer dan behoorlijk: een Google Automotive-infotainmentsysteem van 12,3 inch, 360°-camera’s, ProPilot-rijhulpsystemen, 18-inch lichtmetalen velgen, enzovoort. Dat lijkt ons voldoende, vooral omdat we nog enkele comfortopties los kunnen bijbestellen.

Dan is het tijd om het uiterlijk van ‘onze’ Nissan Qashqai 2024 samen te stellen. De standaard meegeleverde kleur is Fuji Sunset Red, wat al een pak leuker oogt dan het typische wit, zwart of grijs, maar wij kiezen voor de nieuwe kleur ‘Ocean Deep’, een soort donkere appelblauwzeegroene kleur die modern en chique oogt. De kleur past ook uitstekend bij de standaard 18-inch diamantgeslepen velgen, dus die mogen blijven.

Betaalbare opties

Helaas kan je de bekleding van het interieur niet wijzigen zonder meteen een ander uitrustingsniveau te moeten kiezen, dus we houden het op de zwart-grijze stoffen zetels. Voor extra comfort voegen we wel nog het ‘Cold Pack’ toe, dat voor 600 euro een verwarmbaar stuurwiel, verwarmbare voorstoelen en een verwarmbare voorruit toevoegt. Voor 750 euro extra kan je ook een panoramisch glazen dak met een elektrisch bedienbaar zonnescherm toevoegen, wat meer licht schept in het donkere interieur en bijdraagt aan het hoogwaardige gevoel waar Nissan tegenwoordig steeds meer op mikt.

Net geen 45.000 euro

En dat is alles qua opties! Wie wil, kan als accessoire nog een vaste (453,76 euro) of afneembare trekhaak laten monteren (653,61 euro), maar weet dat de Nissan Qashqai e-Power maximaal 750 kilo mag trekken. Een grote caravan meenemen naar het zuiden van Frankrijk zal dus niet lukken. De totaalprijs van onze ideale Nissan Qashqai 2024 komt daarmee uit op 44.990 euro. Niet goedkoop, maar daarmee heb je wel een ruime, comfortabele en zuinige hybride crossover met een vrij complete uitrusting. Bij de concurrentie kom je niet veel goedkoper uit...