Jean-Francois Christiaens

18 DEC 2018

Scoop: Volkswagen ID, de elektrische revolutie komt eraan

Volkswagen onthult de eerste officiële beelden van zijn toekomstige elektrische auto voor massaproductie. De exemplaren die vandaag worden getest in Zuid-Afrika zijn nog rijkelijk bedekt met camouflage. Maar de algemene lijnen zijn toch al goed te zien.

Volgens Volkswagen is dit zijn derde revolutionaire model, na de Kever en de Golf. Het eerste model op basis van het specifiek voor elektrische auto’s van de VW-groep bedachte MEB-platform werd in 2016 aangekondigd via een conceptcar en wordt volgend jaar onthuld. Daarom is het tijd voor de Duitse reus om met zowel het testwerk als de communicatiecampagne rond de toekomstige ID een tandje hoger te schakelen.

Lancering in 2020

Nadat hij volgend jaar is onthuld moeten we echter nog tot 2020 wachten voor de eerste productieversies bij ons op de weg komen. Ter herinnering: Volkswagen belooft voor de EV een ‘redelijke’ prijs, vergelijkbaar met die van een Golf diesel. Dat betekent dus zeker minder dan 30.000 euro.

(Bijna) volle velgen

Een ander opmerkelijk detail van de prototypes is dat ze quasi volle velgen hebben. Dat is om het rijbereik te maximaliseren via een verzorgde stroomlijn, zelfs al heeft hij geen ‘virtuele’ buitenspiegels. Hier worden namelijk nog steeds ouderwetse buitenspiegels gebruikt. VW heeft ter herinnering meerdere batterijpacks op de planning staan voor zijn elektrische modellen. Aanvankelijk zou het rijbereik van de ID op de WLTP-cyclus schommelen tussen de 330 en de 550 kilometer.
Advertentie
Advertentie
Advertentie