Pierre-Benoit Sepulchre

16 AUG 2021

Video: jongeren vinden een vergeten autocollectie in Brazilië

Een privémuseum dat al lang in de vergetelheid is geraakt. 

De beelden, gefilmd door een groep jongeren, speelden zich twee weken geleden af in São Sebastião do Caí, Brazilië. De jongeren waren op stap in de buitenwijken van de stad toen ze een verlaten hangar tegenkwamen waar een ongelooflijke verzameling auto's stond te verstoffen.

De plek was ooit een soort privémuseum, eigendom van een plaatselijke verzamelaar. De man had zijn collectie in scène gezet met een benzinepomp, een bibliotheek met heel wat technische documenten en een voorraad van allerhande mechanische onderdelen.

Amerikaans-Europese bloemlezing

Met modellen die tussen 1920 en 1970 gebouwd werden, vind je achter de muren van de hangar een Chevrolet Corvair, een Chevrolet Styleline 52, een Fiat 124 Sport Coupé, een Simca 8, een Renault Dauphine, een Morris Oxford of zelfs een DS. Maar daarmee is het feest nog niet gedaan, want op de eerste verdieping staan ook twee Austins A90 Atlantic, een sublieme Chrysler Airflow uit 1934, Ford coupés uit 1938 en 1940, maar ook een Renault Gordini, een Ford Consul, een Ford Taunus en een Standard Vanguard! De gevonden auto's blijken allemaal in goede staat, met oude gele nummerplaten, wat erop wijst dat ze al heel lang niet meer op de openbare weg zijn geweest.

De erfgenamen van de verzamelaar, die het niet eens konden worden over het lot van de collectie, werden door de lokale politie getipt nadat de beelden op sociale netwerken opdoken. Drie modellen (de Fiat 124 Sport Coupé, de DS en de Dauphine) hebben al een nieuwe eigenaar gevonden. De rest van de collectie zou snel te koop aangeboden worden om verdere inbraken in deze oude en duidelijk weinig beveiligde hangar te voorkomen. 



?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Advertentie
Advertentie
Advertentie