Cupra

Cupra

Aanbevolen advies

Wetgeving: wordt een rijbewijs voor automaten de norm?

Wetgeving: wordt een rijbewijs voor automaten de norm?

VAB roept in elk geval op een wetswijziging in die zin door te voeren. Met de Cupra Born breidt het zijn aanbod van elektrische/automatisch schakelende leswagens ook uit.

Aanbevolen tests

3,6 /5 Test: Cupra Born, gepeperde ID

Test: Cupra Born, gepeperde ID

Cupra is het sportieve merk van Seat. De nieuwe Born profileert zich als een VW ID.3 met een Spaans sausje en een sterker dynamisch karakter. Dat moeten we eens nagaan…

3,7 /5 Korte test: Cupra Formentor VZ5, hola quinto cilindro!

Korte test: Cupra Formentor VZ5, hola quinto cilindro!

De Spaanse autobouwer recupereerde de legendarische vijfcilinder uit de onderdelenrekken van de groep om hem in zijn Formentor te monteren. En daar gaan we niet over klagen!

3,8 /5 Gegleden: Cupra Ateca Limited Edition

Gegleden: Cupra Ateca Limited Edition

Als de Limited Edition van de Cupra Ateca niet naar België komt, dan trekken wij wel naar de bergen voor een heuse Snow Drive met de Seat-special.

3,6 /5 Test: Cupra Formentor, het echte begin

Test: Cupra Formentor, het echte begin

Ondanks zijn onafhankelijkheidsverklaring in 2018 had Cupra tot op heden geen eigen model om mee uit te pakken in zijn catalogus. Dat verandert nu met de Formentor, een nieuwe SUV met een sportieve uitstraling.

Over Cupra

Cupra tweedehands

Cupra tweedehands: sportief rijden in een Spaans voertuig

Kom je graag in Spanje en draag je de sfeer van dit land het liefst altijd bij je? Dan is een Cupra tweedehands auto zeker iets voor jou. Met een Cupra occasie kies je voor een kwaliteits wagen inclusief een sportieve uitstraling. De prestaties die een Cupra tweedehands levert laten je keer op keer versteld staan. In je zoektocht naar een tweedehands Cupra zit je bij Vroom goed. Via ons platform vind je altijd een Cupra tweedehands die aan al je wensen voldoet. Wat maakt de keuze voor een Cupra tweedehands interessant en uit welke modellen heb je de keuze?

Wanneer is Cupra opgericht?

Cupra is een zelfstandig merk en afgeleid van de Seat Cupra-serie van auto's. In 1985 startte het onder de naam Seat Sport, maar in 2018 werd het een eigen label. Dit werd gedaan omdat de vraag naar sportieve auto's enorm toenam. De Spaanse autofabrikant is daarom vooral gespecialiseerd in de productie van sportieve wagens. Zoek je een Cupra tweedehands, dan verzeker jij je van een sportieve en stijlvolle occasion. Overigens maakt Cupra vandaag de dag onderdeel uit van Volkswagen.

Wat is de betekenis van Cupra?

In het speuren naar een Cupra tweedehands is het goed om stil te staan bij de naam van de autofabrikant. Want heeft de naam Cupra eigenlijk een betekenis? Cupra verwijst naar de Etruskische moedergodin die staat voor vruchtbaarheid, aarde en geboorte. Bij het Spaanse autobedrijf zijn het vooral de waarden: passie, precisie, vastberadenheid en moed die centraal staan.

Het logo van Cupra

Cupra beschikt over een V-vormig logo dat is uitgevoerd in een brons kleur. Onder het logo bevindt zich de naam van het Spaanse autobedrijf. Het strakke logo heeft een sportieve en snelle uitstraling en is Cupra op het lijf geschreven. Iets om in je achterhoofd te houden bij de aankoop van een Cupra tweedehands wagen.

Welke Cupra tweedehands modellen zijn populair?

Gaat je voorkeur uit naar een tweedehands Cupra, maar twijfel je toch nog met de andere modellen? Vroom zet twee Cupra tweedehands modellen voor je op een rij:

  • Cupra Ateca tweedehands: de Cupra Ateca is sinds 2018 op de automarkt. De SUV heeft een vermogen van maar liefst 300 pk. Gaat jouw hart al sneller kloppen van dit model Cupra tweedehands?
  • Cupra Formentor tweedehands: de Cupra Formentor is het allereerste voertuig dat door Cupra zelfstandig werd afgeleverd. Dit gebeurde in 2020. Met een Cupra Formentor kies je dus voor een relatief nieuwe tweedehands auto.

Waarom een Cupra tweedehands kopen? 

Een Cupra tweedehands aanschaffen is om allerlei redenen een interessante keuzemogelijkheid. We sommen een aantal argumenten op waarom het in jouw situatie zinvol is een Cupra tweedehands te kopen:

  • Met een Cupra tweedehands verzeker jij je altijd van een auto met een sportieve uitstraling.
  • Een Cupra tweedehands is relatief nieuw en om die reden vaak ook voorzien van de nieuwste technische snufjes.
  • Door je oog te laten vallen op een tweedehands Cupra, ben je al snel voordeliger uit dan wanneer je kiest voor een kersverse Spaanse wagen.

Naar welke tweedehands Cupra gaat jouw voorkeur uit? Check direct het aanbod op onze site.

Tweedehands Cupra kopen? Ontdek het aanbod Cupra tweedehands wagens bij Vroom

Ben je verliefd op een Cupra tweedehands en ga je het liefst vandaag nog over tot aankoop? Dan heten wij je van harte welkom op ons platform met allerlei Cupra tweedehands wagens in de aanbieding. Tijdens een proefrit ontdek je snel of een auto van dit Spaanse merk bij je past.