Mazda

Mazda

Mazda werd opgericht in 1920 onder de naam Toyo Cork Kogyo Co. Het merk werd uiteindelijk een Japanse autoconstructeur met een eerste productiemodel in 1960.

Aanbevolen advies

Meer advies over dit merk
5 weetjes voor je koopt: Mazda RX-8, atypisch en vanaf 4.000 euro

5 weetjes voor je koopt: Mazda RX-8, atypisch en vanaf 4.000 euro

In 2002 bracht Mazda, de constructeur van de originele technische oplossingen, een van de meest ongebruikelijke modellen van de voorbije 20 jaar op de markt. Met zijn “zelfmoorddeuren” achteraan, achterwielaandrijving en rotatiemotor was de RX-8 echt iets bijzonder.

5 dingen die je moet weten voor je koopt: Mazda MX-5 NB, stilte voor de storm?

5 dingen die je moet weten voor je koopt: Mazda MX-5 NB, stilte voor de storm?

De MX-5, dat is een vaste waarde bij liefhebbers van auto’s! De tweede generatie (1997-2005), die de codenaam ‘NB’ draagt, lijkt de bodem bereikt te hebben en is klaar om in waarde te stijgen. Maar wat moet je weten voor je er één koopt?

Mazda biedt nu 6 jaar garantie

Mazda biedt nu 6 jaar garantie

Overweeg je om een Mazda te kopen tijdens de salonperiode? Weet dan dat Mazda de fabrieksgarantie op al zijn modellen heeft verlengd tot 6 jaar.

Keuzestress: zoveel kost de perfecte Mazda CX-5

Keuzestress: zoveel kost de perfecte Mazda CX-5

Op zoek naar een nieuwe auto maar weet je niet waar te beginnen? Dan helpen wij je op weg bij het kiezen van de juiste motor en de juiste versie. Vandaag bekijken we Mazda’s populairste model: de CX-5.

Aanbevolen tests

Meer tests van dit merk
3,5 /5 Test: Mazda CX-5 2021, gerichte retouches

Test: Mazda CX-5 2021, gerichte retouches

Mazda opereert zijn SUV CX-5 om hem te helpen om bij de tijd te blijven. De retouches voor dit modeljaar zijn subtiel, maar zijn ze geslaagd?

3,8 /5 Test: Mazda CX-60 PHEV, dynamisch en overtuigend!

Test: Mazda CX-60 PHEV, dynamisch en overtuigend!

Heeft de Japanse autobouwer meteen het perfecte recept gevonden met zijn nieuwe en imposante plug-in hybride SUV?

3,4 /5 Test: Mazda CX-5 2022, nog altijd even onbevreesd?

Test: Mazda CX-5 2022, nog altijd even onbevreesd?

Mazda maakt zich klaar om een uitgebreid SUV-offensief te lanceren. Maar nog voor het zover is, krijgt zijn bestseller in het genre, de CX-5, halverwege zijn carrière een facelift. Volstaan die verbeteringen om ervoor te zorgen dat hij fris blijft?

3,5 /5 Test: Mazda2 e-Skyactiv G 90 2022, het plezier van de eenvoud

Test: Mazda2 e-Skyactiv G 90 2022, het plezier van de eenvoud

Mazda zorgt voor gericht verbeteringen bij zijn compacte ‘2’ voor het modeljaar 2022. We maken van die update gebruik om hem nog eens aan de tand te voelen met de nieuwe e-Skyactiv G 90 micro-hybride onder de motorkap.

Over Mazda

Mazda tweedehands

Mazda tweedehands: rijden in een Japanse wagen

Een nieuwe of tweedehands wagen nodig en gaat je voorkeur uit naar een betaalbare auto? Met een Mazda tweedehands auto kies je voor een betrouwbare en scherp geprijsde wagen. Je hebt de keuze uit zowel een compacte als ruime tweedehands Mazda. Een tweedehands Mazda kopen is dus mogelijk en interessant voor een diverse doelgroep. Benieuwd naar waar een Mazda tweedehands je brengt en welke voordelen dit oplevert? Vroom vertelt je alles wat je moet weten over een Mazda occasie.

Wanneer is Mazda ontstaan?

Het Japanse Mazda startte in 1920 met de bouw van werktuigmachines. Het duurde daarom tot 1931 voor Mazda begon met het produceren van auto's. De Mazda-Go was het allereerste vervoermiddel dat op de markt verscheen. Mazda is bekend als een merk dat het net even anders doet dan zijn concurrenten. Het is een van de weinige automerken die modellen heeft met een wankelmotor. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de Mazda RX-8, een sportcoupé met maar liefst 4 portieren. Volkswagen, Nissan, Toyota, Peugeot, Citroën en Skoda zijn de belangrijkste concurrenten van het Japanse automerk.

Wat betekent de naam Mazda?

De merknaam Mazda is afgeleid van Ahura Mazda, een Aziatische god van de wijsheid. Dit is gedaan met de hoop om het beeld van auto's te verlichten. Ahura Mazda is dan ook de belangrijkste god uit het zoroastrisme en staat voor al het goede, licht en waarheid. Daarnaast is Mazda ook een verwijzing naar de oprichter Jujiro Matsuda. Een interessant weetje in je zoektocht naar een Mazda tweedehands.

Wat symboliseert het logo van Mazda?

Het logo van Mazda is voorzien van gestileerde klapwieken en siert sinds 1997 de auto's uit Japan. De langgerekte vleugels van het merk symboliseren de snelheid en wendbaarheid van een nieuwe of tweedehands Mazda. Daarnaast beschikt het Mazda logo ook over een zon en cirkel van licht. Nog een reden om een Mazda tweedehands wagen aan te schaffen via Vroom.

Wat zijn populaire Mazda tweedehands voertuigen?

Heb je plannen om een Mazda tweedehands wagen te kopen? Tijdens je zoektocht kom je hoogstwaarschijnlijk meerdere Mazda tweedehands modellen tegen. Wij zetten een aantal populaire wagens voor je op een rij:

  • Mazda MX 5 tweedehands: dit is een sportieve wagen uit 1989 die beschikt over achterwielaandrijving. Hij heeft wel iets weg van een traditionele Britse sportwagen.
  • Mazda 2 tweedehands: de Mazda 2 kwam in 2003 op de markt als een compacte 5-deurs MPV en is het kleinste model van de Japanse autofabrikant.
  • Mazda CX 5 tweedehands: de Mazda CX-5 is een middelgrote 5-deurs SUV, beschikt over een hoge zit en sinds 2012 verkrijgbaar.
  • Mazda 3 tweedehands: de Mazda 3 is een compacte middenklasser en vanaf 2003 op de markt. Dit voertuig is de opvolger van de Mazda 323.
  • Mazda CX 3 tweedehands: deze Mazda is een compacte mini-SUV en heeft de Peugeot 2008 en Renault Captur als belangrijkste concurrenten.

Waarom kies je voor een Mazda tweedehands auto

Wil je een Mazda tweedehands wagen aanschaffen, dan is het goed om te weten wat de voordelen van het voertuig zijn. Waarom kies je voor een tweedehands Mazda?

  • Een Mazda tweedehands wagen is een aantrekkelijk alternatief voor een nieuwe wagen.
  • In je zoektocht naar een Mazda tweedehands auto heb je altijd de keuze uit een uitgebreid modellengamma.
  • Een Mazda tweedehands wagen is snel leverbaar in vergelijking met een nieuwe Mazda.
  • Een Mazda tweedehands wagen kenmerkt zich door lage onderhoudskosten en een relatief voordelig brandstofverbruik.

Mazda tweedehands kopen? Ontdek het aanbod Mazda tweedehands wagens via Vroom

Heb je een Mazda tweedehands op het oog en wil je niet de hoofdprijs betalen voor dit voertuig? Dan loont het altijd om een kijkje te nemen bij ons actuele aanbod Mazda tweedehands wagens. Scroll rustig door ons aanbod heen en maak een proefrit met een Mazda tweedehands auto waar je voorkeur naar uitgaat. Op die manier wordt duidelijk wat je aan het voertuig hebt. Vragen over een Mazda tweedehands auto? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!