De 5 slechtste kleuren voor een auto

Sommige constructeurs hebben echt wel gewaagde dingen gedaan.
  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 09 juli 2020
  • Divers

Nu de wrapping-trend de voorbije jaren heel populair is geworden, kom je wel vaker auto’s tegen met een minder smaakvolle uitdossing. Sommigen wagen zich zelfs aan goud, fluweel of een synthetisch gazon. Maar dat zijn altijd persoonlijke initiatieven die niets te maken hebben met wat de constructeurs zelf aanbieden.

Toch hebben in de automobiele geschiedenis sommige constructeurs zelf ook uitvoeringen gelanceerd die zo uit het regelboek van de slechte smaak leken te komen. Geen enkel merk is van dergelijke uitschieters gespaard gebleven.

Dit zijn de 5 meest wansmakelijke gevallen

In 1995 verraste Volkswagen met de Harlekin-versie van de anders zo brave Polo. Hij viel niet op door één specifieke kleur, maar wel door vier verschillende tinten die als een lappendeken waren aangebracht. Klanten konden uit vier varianten kiezen. Aanvankelijk dacht VW er 1.000 van te slijten, maar uiteindelijk liepen er 3.800 van de band.

De 5 slechtste kleuren voor een auto

In de jaren ’70 liepen de verkoopcijfers van de 2PK terug en besliste Citroën om een jonger publiek te proberen lokken. Destijds waren sportschoenen bijzonder populair en daarom besliste het merk om daar inspiratie te halen. Dat leidde tot de 2PK Basket, een op zijn zachtst gezegd ongebruikelijke cocktail. Het idee werd uiteindelijk niet doorgezet en het bleef bij twee gebouwde exemplaren.

De 5 slechtste kleuren voor een auto

In 2002 onderging de Mazda Demio een facelift. Om meer vrouwelijke klanten aan te trekken voegde de Japanse autobouwer in sommige markten de kleur Stardust Pink toe aan het aanbod. Dit rijdende zuursnoepje op wielen was een beperkte reeks en het idee werd niet op andere modellen overgenomen.

De 5 slechtste kleuren voor een auto

Iedereen is het eens over het talent van Paul Smith in de mode, maar zijn beroemde gekleurde lijnen weten minder te overtuigen op een koetswerk. De Mini Cooper waagde zich aan het experiment, maar kende geen succes.

De 5 slechtste kleuren voor een auto

Ook Smart heeft stilistische durf aan de dag gelegd met zijn eerste Fortwo van het begin van de jaren 2000. Het volk kon kiezen uit tinten en motieven die destijds nog door de beugel konden, maar die vandaag als een voorbeeld van slechte smaak gelden. Gelukkig is de constructeur van stadswagens het sindsdien wat rustiger aan beginnen doen.

De 5 slechtste kleuren voor een auto

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

De opvolger van de Chiron is voor het eerst te zien onder een bijzonder kleurrijke laag camouflage.

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Onze spionnen hebben prototypes van de Audi A6 e-tron gespot met brede wielkasten en grote remschijven en -klauwen, die doen vermoeden dat we ook elektrische S- en RS-versies krijgen.

Cupra Formentor en Leon nu nog pittiger!

Cupra Formentor en Leon nu nog pittiger!

Naast een nog agressievere look, krijgen de Cupra Formentor en Leon nieuwe motorisaties die krachtiger zijn en meer rijbereik halen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km