Volledig heet hij Porsche Macan Turbo Exclusive Performance Edition. En als Porsche Exclusive Manufaktur ermee gemoeid is, weet je dat luxe centraal staat.

Wim Bervoets
20/10/2017 13:35:04

Meer zelfs: de Porsche Macan Turbo Exclusive Performance Edition wordt in de fabriek in Leipzig met de hand afgewerkt. Als basis gebruikt Porsche daarvoor de Macan Turbo die voorzien is van het Performance Pack. Daardoor stijgt het vermogen van de 3.6 V6 tot 440 pk en 600 Nm, voldoende om de kleinste Porsche-SUV in 4,4 seconden naar 100 km/u te katapulteren en hem te laten doorrazen tot 272 km/u. Aangepaste remmen, de actieve PASM-ophanging (Porsche Active Suspension Management), een 15 millimeter lagere ophanging, het Sport Chrono-pakket en een sportuitlaat behoren eveneens tot het Performance Pack.

Exclusief rood

Het verschil maakt deze Exclusive Performance Edition door zijn aankleding. De led-koplampen, donkere led-achterlichten en 21-duimsvelgen met Turbo-design worden aangevuld door accenten in de voor- en achterbumper en in de zijschorten. Die krijgen een kleurbehandeling in Carmine Red, een kleur die ook terugkomt in het “Macan Turbo”-opschrift op de achterklep. In het interieur, dat wordt uitgevoerd in leder en alcantara, speelt Porsche ook met het contrast tussen de zwarte uitvoering van het leder en alcantara, en het Garnet Red van de stiknaden, inzetstukken in de zetels, veiligheidsgordels en PDK-schakelpook. Het opschrift “Macan Turbo Exclusive Performance Edition” siert de deurdrempels en het dashboard.

De Porsche Macan Turbo Exclsuvie Performance Edition wordt maar in een beperkt aantal landen geïntroduceerd. België hoort daarbij, bij ons kost hij € 120.963,70.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.