Het legendarische Britse merk TVR was al een tijdje van de aardbodem verdwenen. Nu zijn de Britten terug, en hebben ze een ronkende naam die het hele project ondersteunt!

Wim Bervoets
8/09/2017 14:19:04

Als de naam Gordon Murray je niets zegt, hoef je alleen maar te weten dat hij ooit de drijvende kracht was achter de McLaren F1. Daarmee kan deze reïncarnatie van de TVR Griffith meteen de nodige adelbrieven voorleggen.

400 pk per ton!

En daar stopt het niet: TVR belooft de juiste sportieve specificaties: een atmosferische 5 liter grote V8, een specifiek vermogen van 400 pk per ton en een gewicht van minder dan 1.250 kilogram. De concrete cijfers houden de Britten nog even voor zich, maar ze geven wel al mee dat 100 km/u in minder dan 4 seconden wordt aangetikt en de topsnelheid ver boven de 300 km/u gaat.

Garantie op rijplezier?

Vroeger stonden TVR’s bekend om hun complete gebrek aan rijhulp, en waren ze listige machines om snel te piloteren. Dat lijkt nu niet anders: het persbericht beklemtoont dat de Griffith meer aandacht schenkt aan een doordacht ontwerp dan aan rijhulp. Uitgekiende aerodynamica, een 50:50-gewichtsverdeling en een manuele zesversnellingsbak moeten dus voor het nodige rijplezier en sensaties zorgen.

Eind 2018

TVR plant een speciale Launch Edition, die het vanaf 90.000 pond (98.700 euro) op de markt zet. De productie wordt eind 2018 opgestart.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.