Eagle Low Drag GT: de mooiste van allemaal?

Volgens Enzo Ferrari was de Jaguar E-Type ‘de mooiste auto van de wereld’. Hoe kun je weerstaan aan zijn freudiaans profiel, de gespierde rondingen en de buitengewone details? Eagle, een specialist in dit model, probeert hem nochtans nog te verbeteren. Na een eerste geslaagde poging met de Speedster volgt nu de Low Drag GT, de gesloten variant.

  • Piette François
  • 10 december 2013

Gespierd

De Low Drag GT heeft niet de finesse van een klassieke E-Type en sluit meer aan bij de raceversies uit die tijd. Zijn stevige achterkant, uitgesproken rondingen en verbrede heupen maken hem nog agressiever dan een E-Type. Een wild ontwerp, weliswaar met enkele elegante accenten zoals veel details in chroom.

Nostalgie

In het interieur volgt Eagle de retrotrend en de geest van de eerste E-Type: kleine schakelaars zoals in de luchtvaart, geborsteld aluminium, een groot stuurwiel en tellers in de stijl van de jaren zestig. Nochtans schuilen achter deze nostalgische façade moderne verbeteringen: meer ruimte, een grotere koffer en een brandstoftank met meer capaciteit.

Toch modern

Het aluminium kleedje verbergt nog meer moderne elementen: zetels in leder, een dakhemel in Alcantara, gps-navigatie, klimaatregeling, een elektrisch bekrachtigde en snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging, …

Sterke prestaties

Het neusje van de zalm ligt onder de motorkap: de traditionele XK-zescilinder evolueerde grondig en meet nu 4,7 liter. De carburators werden in de prullenmand gegooid en vervangen door sequentiële injectie. Bovendien zien we een vijfversnellingsbak, een zelfblokkerend differentieel in aluminium, een AP-remsysteem, verstelbare schokdemper, …

Het vermogen werd nog niet meegedeeld, we schatten het op meer dan 300 pk, waarmee deze sportwagen 0 tot 100 km/u aflegt in minder dan vijf seconden.

Over de auteur: Piette François
Foto's ©: Manufacturer.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km