Opel Insignia Grand Sport: groter, lichter en luxueuzer!

De nieuwe Opel Insignia in levenden lijve gaan bewonderen kan je pas doen op het volgende salon van Genève. Maar Opel geeft alvast de officiële beelden en heel wat details vrij!
  • Bervoets Wim
  • 07 december 2016

Met de eerste generatie die in 2008 werd geïntroduceerd en sindsdien al meer dan 900.000 keer uit de showroom bolde, mogen we het belang van de nieuwe Insignia voor Opel niet onderschatten. En hoewel het model voor de Duitsers een succes betekende, namen ze de kritiek van hun klanten ter harte.

Monza

De designers zijn er alvast in geslaagd om de nieuwe Insignia verfijnder en slanker te tekenen dan zijn voorganger. De Opel Monza Concept stond daarvoor model. De Duitsers willen overigens alleen nog vasthouden aan hun vijfdeursmodel, en daar later nog een breakversie aan toevoegen, de Sports Tourer. De klassieke vierdeurs zal dus niet terugkeren.

Dieetkuur

De nieuwe Insignia oogt gespierder, en dat zie je terug in de afmetingen: hij is 4,90 m lang, krijgt een 92 mm langere wielbasis en de daklijn komt 29 mm lager te liggen. Het koetswerk zelf weegt 60 kg minder, en in totaal slaagde Opel erin om maar liefst 175 kg minder op de weegschaal te zetten!

Binnenin

In het interieur profiteren de passagiers van de grotere afmetingen. Het koffervolume varieert van 490 liter met de achterbank rechtop tot 1.450 liter met de achterbank neergeklapt. Opel ruilde de bolle lijnen van het dashboard in voor veel strakkere lijnen, met een centraal touchscreen voor het IntelliLink-systeem.

Multimedia

Het infotainmentsysteem aan boord is natuurlijk volledig mee met de tijd. Zo behoren Apple CarPlay en Android Auto tot de mogelijkheden, net als het draadloos opladen van je smartphone. Opel OnStar, het systeem waarmee je auto verbonden is met een Opel-helpdesk, is natuurlijk ook van de partij, net als een wifi-hotspot.

Veiligheid

Verbeterde led-koplampen moeten ervoor zorgen dat de chauffeur zijn aandacht volledig bij de weg kan houden, net als het head-updisplay. Verder volgen er nog een 360-gradencamera, adaptieve snelheidsregelaar, rijstrookassistentie en waarschuwing voor kruisend verkeer achter de auto.

Onder de kap

Opel houdt momenteel nog de lippen stijf op elkaar als het over de motoren gaat. Wel wil het merk kwijt dat er een nieuwe achttrapsautomaat zijn opwachting maakt, die uitsluitend in combinatie met een verbeterde vierwielaandrijving beschikbaar is. Verder kan je ook kiezen voor een verbeterde versie van het FlexRide-chassis, dat de gasrespons, het stuurgewicht en de demping van de auto aanpast in drie rijmodi: “Standard”, “Sport” en “Tour”. Voor de verdere details is het wellicht wachten tot het salon van Genève in maart 2017!

Meer lezen over:

Over de auteur: Bervoets Wim Wim Bervoets is redacteur bij Vroom sinds 2016. Hij interesseert zich voor alles van stadsauto’s tot sportwagens, en kijkt met een open blik naar de mobiliteit en brandstoffen van de toekomst.
Toch droomt hij nog altijd van een Lotus Elise...

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km