Rolls-Royce kondigt de geboorte aan van een nieuwe Ghost

De ‘baby-Rolls’ wordt tegen het eind van het jaar volledig vernieuwd. De nieuwe Ghost krijgt een nieuw, meer minimalistisch design onder de naam “Post Opulence”. Zijn klimaatregeling heeft een luchtzuivering die virussen kan filteren.
  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 27 juli 2020
  • Toekomst

Rolls-Royce kondigt de geboorte aan van een nieuwe Ghost

In een open brief heeft Rolls-Roycedirecteur Torsten Müller-Ötvös aangekondigd dat er een nieuwe Ghost komt om het huidige model uit 2009 te vervangen. Dat model is ondertussen trouwens het ‘populairste’ (als we dat zo mogen zeggen) uit de 116-jarige geschiedenis van het merk geworden.

Deze kleine broer van de Phantom werd in 2009 op het salon van Frankfurt gelanceerd. De nieuwkomer neemt er de beroemde Spirit of Ecstasy van over die trots op het radiatorrooster troont en de in de deuren geïntegreerde paraplu’s. Al de rest is helemaal nieuw: het team is vijf jaar geleden van een blanco blad vertrokken om deze nieuwe generatie te ontwikkelen.

Rolls-Royce kondigt de geboorte aan van een nieuwe Ghost

In zijn brief laat Müller-Ötvös verder weten dat de auto een minimalistisch uiterlijk krijgt, dat veel minder ostentatief is om te beantwoorden aan de wensen van klanten die op zoek zijn naar meer ‘zuiverheid’. Rolls-Royce spreekt zelf van het tijdperk van de “Post Opulence”. Müller-Ötvös belooft verder “innovatieve maar moeiteloze technologie en een echte ingenieursbasis”. Zo weten we al dat de wagen uitgerust zal zijn met de meest performante luchtzuivering ooit in een auto, die “bijna alle ultrafijne deeltjes, virussen en bacteriën (…) in minder dan twee minuten kan elimineren”.

De nieuwe Ghost wordt officieel deze herfst onthuld.

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
BMW stopt met de 'i' voor zijn benzinewagens

BMW stopt met de 'i' voor zijn benzinewagens

Het einde van een decennialange traditie voor de Beierse constructeur!

Renault Symbioz: Captur XXL

Renault Symbioz: Captur XXL

De nieuwe Symbioz SUV van Renault belooft een recordruimte voor het formaat! Hij komt tussen de Captur en de Austral te staan en is er enkel als E-Tech Hybrid.

Onze 5 favoriete details van de Hyundai Ioniq 5 N

Onze 5 favoriete details van de Hyundai Ioniq 5 N

Het mag duidelijk zijn dat de Hyundai Ioniq 5 N een (zeer) sterke indruk op ons heeft gemaakt tijdens onze eerste kennismaking, en dat dankzij deze 5 geweldige details!

Aston Martin Vanquish komt terug met een V12!

Aston Martin Vanquish komt terug met een V12!

De nieuwe Aston Martin Vanquish wordt nog in 2024 officieel onthuld en krijgt een biturbo-V12 met 835 pk en 1.000 Nm!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km