De Tsjechische autobouwer geeft meer details vrij over het SUV-concept dat hij zal presenteren tijdens het salon van Genève. Op dit ogenblik gaat het over een prototype, maar een seriemodel komt er zeker aan. En dat zou wel eens model met hybridemotor kunnen zijn.
Francois Piette
18/02/2016 13:07:10

De VisionS van Skoda introduceert een nieuwe stijl en toont aan dat Tsjechië ook geïnteresseerd is in de groeiende markt van de SUV’s. Dit model is 4,7 meter lang, 1,91 meter breed en 1,68 meter hoog. Er zijn drie rijen met stoelen voorzien waarop in totaal 6 personen kunnen plaatsnemen. Vermoedelijk zal het seriemodel nog aangepast worden en zal er ook een zevende persoon kunnen zitten.

Twee elektrische motors

Onder de motorkap zit een thermische 1.4 TSI turbobenzinemotor, goed voor 156 pk en 250 Nm. Hij wordt in tandem gebruikt met een elektrische motor die een kracht ontwikkelt van 55 pk en een maximum van 220 Nm. Deze elektrische motor komt samen met een DSG-versnellingsbak met 6 versnellingen, en voorwielaandrijving. 

Om er een 4x4 van te maken, heeft Skoda een tweede elektrische motor geïnstalleerd op de achteras, goed voor 115 pk en 270 Nm. De lithium-ion batterij zit voor de achteras. De chauffeur kan op elk moment kiezen tussen de verschillende besturingsmethoden.

 

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.