Het Nederlandse Den Hartogh-museum gaat in juni zijn Ford-collectie veilen. Bij veilinghuis Bonhams gaan er meer dan 200 modellen onder de hamer. Zonder minimumprijs.

Jean-François Christiaens
12/04/2018

Het museum Den Hartogh, in Hillegom naast Amsterdam, staat wereldwijd bekend om zijn grote Ford-collectie. Op 23 juni organiseert veilinghuis Bonhams in het museum zelf een veiling van heel de collectie.

200 modellen

Er gaan meer dan 200 Fords en Lincolns en een 50-tal motoren onder de hamer, gaande van een Ford A uit 1903 tot recente exemplaren. De volledige veilingcatalogus wordt eind mei bekend gemaakt.

Sinds 1957

Oprichter Piet Den Hartogh kocht zijn eerste Ford in 1957. De collectie groeide zodanig aan dat er in de jaren 90 een museum openging dat wereldwijde faam genoot onder Ford-liefhebbers. Vandaag is het museum gesloten, en de collectie zal dus worden verkocht.

Alles moet weg

“De Fords en Lincolns verkopen op de plaats waar ze 21 jaar lang werden onderhouden en tentoongesteld, zal ons veel plezier doen”, zegt de verantwoordelijke van de Motoring-afdeling bij Bonhams, Rupert Banner. “Alle voertuigen moeten verkocht worden, een minimumprijs is er dus niet.”

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.