Autosalons zijn de gelegenheid voor constructeurs om hun soms waanzinnige projecten te tonen. De concepten leunen al dan niet aan bij eventuele productieversies. Genève is geen uitzondering. Dit is onze selectie van 5 onmisbare conceptcars die momenteel in Zwitserland te zien zijn.

Jean-François Christiaens
07/03/2018

1. Pininfarina HK GT Concept

De naam geeft het al aan: deze conceptcar is een samenwerking tussen de Italiaanse koetswerkbouwer Pininfarina en HK (Hybrid Kinetic Group) uit Hong Kong. De lange GT krijgt vlinderdeuren, om spektakel te verzekeren en makkelijk toegang te bieden tot de achterste zitplaatsen. Ook technisch ontbreekt het deze conceptcar aan niets: vier elektromotoren die in totaal 800 kW of 1.088 pk produceren. 0-100 km/u? Amper 2,7 seconden. Niet slecht voor een auto van 5 meter lang.

2. McLaren Senna GTR Concept

McLarens nieuwe hypercar, de Senna, krijgt er al een radicale variant bij. Officieel nog een conceptcar, maar deze Senna GTR geeft duidelijk de stijlrichting van toekomstige exemplaren aan voor klanten die op circuit willen. Het vermogen stijgt tot 815 pk, het gewicht daalt met 50 kilogram. Vooral de aerodynamica imponeert: van 800 kilogram neerwaartse druk op de Senna tot 1.000 kilogram op deze GTR.

3. Rimac C_Two

De kleine Kroatische constructeur toonde in 2011 in Genève een 100% elektrische supercar in concetpvorm, de Concept_One. Deze generatie heet C_Two. Rimac wil er 150 exemplaren van produceren (maar geeft geen prijs op). De technische kenmerken? Een totaalvermogen van 1.908 pk en 2.300 Nm. 0-100 km/u duurt… 1,85 seconden, de topsnelheid zou 412 km/u bedragen!

4. GFG Style Sybilla

De nieuwe designstudio GFG Style werd opgericht door Giorgetto Giugiaro en zijn zoon Fabrizio. Zij pakken op Genève uit met een conceptcar die inspiratie haalt bij de Chevrolet Testudo uit 1963. Die werd destijds zelf getekend door Giugiaro en heeft een frameloze voorruit die naar achteren schuift om in te stappen zoals een straaljager. Op deze Sybilla gebeurt dat elektrisch. De lijnen hebben een retrosfeertje, de techniek is modern: een elektromotor en een batterij van 75 kWh.

5. Lagonda Vision Concept

Lagonda wordt een 100% elektrisch volwaardig merk, onder de auspiciën van moederbedrijf Aston Martin. Een beetje zoals Polestar en Volvo. In Genève staat deze Lagonda Vision. Die krijgt de looks van een berline, vierwielaandrijving en een rijbereik van 605 kilometer. Het eerste productiemodel van Lagonda is gepland voor 2021, andere modellen volgen vanaf 2023.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.