Audi SQ7: esthetische update

Na de klassieke Q7 onthult Audi de nieuwe look van zijn sportieve SUV SQ7. Een racemastodont die nog steeds trouw blijft aan de V8 TDI, gekruid met elektrificatie.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 23 juli 2019
  • Toekomst

Audi SQ7: esthetische update

In september krijgen de Audi-dealers de gerestylede Q7 en SQ7 over de vloer. De kenmerken van de eerste kregen we eind juni al te zien, maar de tweede had zich nog niet laten zien. Geen verrassing: die gebruikt op zijn beurt de nieuwe vormtaal van de Q7. Zo zien we de komst van een achthoekig radiatorrooster dat nu wordt omlijst door nieuwe lichtblokken, maar ook een chromen strook die de dunnere koplampen aan de achterzijde verbindt. De sportieve versie onderscheidt zich natuurlijk door een paar extra details. Maar ze blijven nogal discreet. Het gaat om de dubbele lamellen op het radiatorrooster, de aluminium spiegelkappen en de vier verchroomde uitlaatpijpen.

Audi SQ7: esthetische update
Audi SQ7: esthetische update

Drie schermen

Net als de Q7 erft ook de SQ7 het nieuwe dashboard van de Q8 met drie grote displays. De sportieve versie kan worden uitgerust met optionele "S sport plus"-zetels met geïntegreerde hoofdsteunen en S-monogram op de rugleuning. Het dashboard kan ook worden uitgebreid met optionele carbonelementen om de standaard geborstelde aluminium details te vervangen.

Audi SQ7: esthetische update

Driedubbele drukvoeding

Hoewel de esthetische evoluties aan de binnen- en buitenkant merkbaar zijn, blijft Audi trouw aan de 4.0 V8 TDI met elektrische compressor en twee turbo’s. De V8 levert nog steeds 435 pk en een fenomenaal koppel van 900 Nm! De imposante SUV sprint daardoor in amper 4,8 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid blijft elektronisch beperkt tot 250 km/u. De CO2-uitstoot van de SQ7 ligt op 194 tot 200 g/km, afhankelijk van de gekozen uitrusting.

Audi SQ7: esthetische update

Vierwielsturing

Om zijn dynamische prestaties ook op bochtige wegen te vergroten krijgt de SQ7 vierwielsturing en actieve antirolstangen die worden aangedreven door kleine elektromotoren. De SQ7 is standaard voorzien van 400 mm remschijven vooraanmet zwarte remklauwen (rode als optie) met het S-logo. Een remsysteem met 420 mm koolstofvezel keramische schijven is als optie verkrijgbaar. De remklauwen zijn dan antracietgrijs.

Audi SQ7: esthetische update

Prijzen

Deze nieuwe SQ7 TDI kan besteld worden vanaf eind juli. In België kost hij € 100.000. De zevenzitsvariant heeft een prijskaartje van € 101.810.

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

De opvolger van de Chiron is voor het eerst te zien onder een bijzonder kleurrijke laag camouflage.

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km