Citroën neemt zijn stadswagen onder handen, de C1. De esthetische wijzigingen zijn beperkt, het motoraanbod en de uitrusting worden aangepast. Er verschijnen ook twee speciale reeksen: Elle en Urban Ride.

Jean-François Christiaens
03/04/2018

Enkele weken na de Toyota Aygo is het de beurt aan de Citroën C1 voor een opfrisbeurt. In tegenstelling tot de Japanner ziet de C1 zijn voorkant niet ingrijpend gewijzigd. Het logo wordt lichtjes herwerkt en er verschijnt een Citroën-opschrift op de achterruit, boven de koffergreep. Andere wijzigingen zijn twee nieuwe koetswerkkleuren en nieuwe personalisatiemogelijkheden.

Apple CarPlay

Qua technologie ziet de Citroën C1 verkeersbordherkenning verschijnen. Ook de connectiviteit evolueert: Mirror Screen, waarmee je je smartphone kunt weergeven op het touchscreen, is voortaan beschikbaar met Apple CarPlay, Android Auto en Mirror Link.

Vaarwel 1.2

Het atmosferische PSA-blok van 1,2 liter en 82 pk verdwijnt van onder de kap van de Citroën C1. In de nieuwe versie blijft alleen de 1.0 driecilinder van Toyota-origine over. Net als bij de Aygo krijgt het blok kleine aanpassingen om te beantwoorden aan de recentste uitstootnormen. Het vermogen stijgt van 68 naar 72 pk. De motor is verkrijgbaar met manuele en gerobotiseerde versnellingsbak.

Speciale reeksen

De vernieuwde Citroën C1 krijgt voor zijn lancering twee speciale reeksen. Elle, geïnspireerd door het vrouwenblad, en Urban Ride. Die laatste geeft hem een avontuurlijker uiterlijk. Beide reeksen vertrekken van het hoogste uitrustingsniveau Shine, met royale standaarduitrusting.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.