De Italiaanse tuner Ares Design doet de De Tomaso Pantera herleven. Maar met zijn Lamborghini-V10 is deze moderne Panther dubbel zo krachtig als het origineel.

Jean-François Christiaens
09/08/2018

In de jaren 1970 kwam de meerderheid van de supersportwagens uit Italië. De meest populaire modellen waren de Lamborghini Countach, de Ferrari Testarossa en, uiteraard, de De Tomaso Pantera. Van de tweezitscoupé met een Ford-V8 van dik 300 pk zijn 7.000 exemplaren verkocht. Tijdens zijn lange carrière, die liep van het begin van de jaren 1970 tot halverwege de jaren 1990, is hij steeds erg populair gebleven.

Verbouwde Huracan

De Italiaanse tuner Ares Design heeft beslist om deze iconische vierwieler terug tot leven te wekken in de vorm van een zeer performante supersportwagen met nostalgisch koetswerk. Hij heet Panther en heeft in grote lijnen dezelfde vormen als zijn voorvader – met zelfs nog opklapkoplampen – maar onder zijn kleedje in carbon en aluminium schuilt een Lamborghini Huracan. Ares Design behoudt de atmosferische 5.2-V10, maar boort hem uit tot 5,6 liter zodat het vermogen piekt op 660 pk en 560 Nm.

21 exemplaren, uitverkocht

De productie van dit eerbetoon aan de Pantero blijft beperkt tot 21 exemplaren… die reeds allemaal verkocht zijn. De paar gelukkige toekomstige eigenaars mogen elk 515.000 euro opzij leggen: nostalgie en exclusiviteit hebben zo hun prijs. In oktober begint Ares Design de 21 auto’s te maken. Het bouwen van één exemplaar duurt in functie van de personaliseringswensen van de klant minstens 24 weken.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.