De lancering van de Ka+ is nog maar goed en wel achter de rug of daar is Ford al met een facelift. Die brengt trouwens een nieuwe Active-versie met zich mee, gehuld in een crossoverjasje.

Francois Piette
08/02/2018

Drastisch zijn ze niet, de stijlevoluties: vooral de voorkant werd gewijzigd, met een chroomomrand radiatorrooster en nieuwe bumpers. De echte nieuwigheid is de Ka+ Active, een versie met een 23 millimeter hogere bodemvrijheid en een avontuurlijkere stijl. Zwarte koetswerkextensies geven hem meer lef, en de chromen details op de voorbumpers zijn nu zwart.

Uitrusting en motoren

Ford maakt van de facelift gebruik om de uitrusting uit te breiden, met een verwarmde voorruit en een regen- en lichtsensor. Het multimediasysteem is geüpdatet naar SYNC 3 en heeft een scherm van 6,5 duim. Onder de motorkap doet Ford iets opmerkelijks: de benzinemotoren krijgen variabele distributie en produceren nog steeds 70 en 85 pk, maar er verschijnt ook een diesel: de 1.5 TDCi van95 pk.

Prijzen

De gewijzigde Ka+, die troeven als rijcomfort en interieurruimte op tafel legt, verschijnt later dit jaar in de showrooms en begint vanaf € 10.300.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.