Het stuurwiel van zijn Tesla komt los tijdens het rijden...

Een technisch defect dat een drama had kunnen veroorzaken!

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 02 februari 2023
  • Straf

Dat Tesla regelmatig voor ophef zorgt, heeft het merk vooral te danken aan zijn charismatische baas Elon Musk die, zoals iedereen weet, geen blad voor de mond neemt. Maar wie wat dieper graaft en zeker wie er internetfora over het Amerikaanse merk op naslaat, merkt al snel dat er één en ander schort aan de reputatie van Tesla op het vlak van afwerking en de kwaliteit van zijn auto's. Vervelende parasietgeluiden in het interieur, lakfouten, veel te grote koetswerknaden... de lijst van kritiekpunten is stevig!

Maar wat een eigenaar van een Tesla Model Y recent op sociale media deelde, zou die sowieso al slechte reputatie wel eens verder kunnen besmeuren. Prerak Patel – zo heet de man – vertelt namelijk in woord én beeld hoe het stuur van zijn auto loskwam tijdens een rit op de snelweg, met zijn gezin aan boord. Gelukkig kon hij de auto snel tot stilstand brengen, zonder dat het incident op een drama uitdraaide. Het zal niet verbazen dat hij intussen de volledige terugbetaling van zijn aankoop vraagt.


Ter herinnering: in 2020 kreeg de bestuurder van een Tesla Model 3 met amper 500 km op de teller te maken met een soortgelijk technisch probleem.


Wil je steeds het laatste autoadvies ontvangen?

Vond je dit artikel interessant en wil je steeds het laatste autoadvies, autoweetjes en tips meteen in je mailbox? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Twitter @preneh24.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Een grote compressor in een kleine Polo? Dat klinkt als een verleidelijk recept, en het bewijst dat de Volkswagen-groep – met een klein duwtje in de rug – weldegelijk een echte funauto kan bouwen!

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Deze Mitsubishi XRT Concept is de voorbode van de volgende L200. Hij komt op de markt in Thailand en vervolgens in de rest van Azië en Oceanië, maar zal hij tot Europa geraken?

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

In plaats van een ‘echte’ camper te moeten kopen, kan je ook tijdelijk de nodige accessoires in een op maat gemaakte module voor je auto aanschaffen. Zoals met de QUQUQ Busbox-4, speciaal gemaakt voor de meest lifestylegeoriënteerde EV van het moment: de VW ID. Buzz!

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Ben jij er klaar voor om de sensatie van je leven te ervaren? Vroom heeft 5 felbegeerde plaatsen veiliggesteld, zodat jij de co-piloot kan worden van een Porsche GT3 of GT4 tijdens de Porsche Club Francorchamps Days op 8 of 9 april. Wees er snel bij voordat deze unieke kans aan je voorbij gaat!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km
€ 56.181
2021
1.500 km