Meer karakter voor deze Koreaan

De Zuid-Koreanen staan vooral bekend om hun uitstekende SUV’s, maar ze weten ook hoe ze compacte berlines moeten bouwen. De Kia Cee’d bijvoorbeeld, die een kleine facelift krijgt. Op het programma staat wat cosmetische opsmuk en een mechanische update. 

  • Piette François
  • 29 juni 2015

Over de esthetische evolutie hoeven niet uit te wijden, want de Cee’d blijft bijna hetzelfde. Kenners zullen de hertekende bumpers, de led-achterlichten en het nieuwe radiatorrooster opmerken. In het interieur hield Kia zich vooral bezig met de kwaliteitsperceptie (door enkele chroomaccenten toe te voegen) en met geluiden (extra isolatie).

Nieuwe motor

Het hoogtepunt van deze vernieuwingsoperatie vind je onder de motorkap. Hoop niet op een V6 biturbo, maar Kia introduceert een kleine driecilinder instapmotor met één liter cilinderinhoud en  turbocompressor. Deze benzinemotor ontwikkelt 100 of 120 pk, in beide gevallen met een koppel van 172 Nm. Bij de diesels verminderde Kia de wrijving voor een beter resultaat aan de pomp en lagere CO2-uitstoot. Die waarden dalen tot 94 g/km (1.6 CRDi 110 ISG).

GT

Ook de sportiefste versie heeft recht op kleine aanpassingen. De 1.6 benzinemotor is nog altijd 204 pk sterk, maar een nieuwe turbo geeft hem meer pit bij zeer lage toeren. De prestaties zijn gevoelig verbeterd, terwijl Kia een lager verbruik belooft. Tot slot werden de remmen verstevigd en zorgt de GT-knop voor een artificieel sterker motorgeluid in het interieur.

Uitrusting

De verbeterde uitrusting omvat een waarschuwing voor maximumsnelheden, een geautomatiseerd parkeersysteem, waarschuwing voor kruisend verkeer wanneer je achteruit rijdt, waarschuwing voor de dode hoek en een krachtiger navigatiesysteem met internetverbinding. Kia heeft ook de afstelling van de ophanging verfijnd (voor een beter evenwicht tussen comfort en dynamiek) en de trillingen en rijgeluiden verminderd.

Kia

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Renault Symbioz: Captur XXL

Renault Symbioz: Captur XXL

De nieuwe Symbioz SUV van Renault belooft een recordruimte voor het formaat! Hij komt tussen de Captur en de Austral te staan en is er enkel als E-Tech Hybrid.

Onze 5 favoriete details van de Hyundai Ioniq 5 N

Onze 5 favoriete details van de Hyundai Ioniq 5 N

Het mag duidelijk zijn dat de Hyundai Ioniq 5 N een (zeer) sterke indruk op ons heeft gemaakt tijdens onze eerste kennismaking, en dat dankzij deze 5 geweldige details!

Aston Martin Vanquish komt terug met een V12!

Aston Martin Vanquish komt terug met een V12!

De nieuwe Aston Martin Vanquish wordt nog in 2024 officieel onthuld en krijgt een biturbo-V12 met 835 pk en 1.000 Nm!

BMW stopt met de 'i' voor zijn benzinewagens

BMW stopt met de 'i' voor zijn benzinewagens

Het einde van een decennialange traditie voor de Beierse constructeur!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km