Le salon de Genève en vidéo : De dreamcars !

  • Piette François
  • 16 maart 2009

 Zelfs in tijden van crisis blijft een autosalon een plaats waar verbazende auto’s het daglicht zien en je naar hartenlust kan dromen. Al die ontwerpen bewijzen trouwens dat de auto nog een toekomst heeft. Een groene toekomst trouwens waarbij allerhande oplossingen aangereikt worden om spaarzaam met energie om te gaan. Maar dromen zijn soms ook onbereikbaar hoewel ze soms het kind in ons weer wakker maken. Onbereikbare supercars met waanzinnige prestaties, futuristisch design en … astronomisch hoge prijzen. Sleutelwoorden voor monsters die van een andere planeet lijken te komen.
 

Sbarro
 

Franco Sbarro is niet alleen de leider van het bedrijf met zijn naam, maar hij lag ook mee aan de basis van een in automobielbouw gespecialiseerde school. In Geneve presenteert Sbarro de Orbital Hybrid, een concept dat door de studenten als didactisch materiaal gebruikt wordt. De hybride motorisatie is samengesteld uit een 6-cilinder van 160 pk die door in de achterwielen gemonteerde elektrische motoren van 5 pk wordt geholpen.
 

Rinspeed iChange
 

Dit crazy concept geeft een nieuwe betekenis aan het begrip auto. Dankzij een uitschuifbaar achterdeel kan de interieurruimte aangepast worden. Het nut hiervan? Als de bestuurder alleen rijdt wordt de omvang van de wagen gereduceerd waardoor aerodynamica sterk verbeterd en er dus energie gespaard wordt. De 200 pk van de elektrische motor moeten slechts 1050 kg voorstuwen wat spectaculaire prestaties belooft.
 

Zagato Perana Z-One
 

Het design is Italiaans, de motor Amerikaans en het chassis komt uit Zuid-Afrika. Van een multiculturele inbreng gesproken ! Deze erg knap gelijnde en agressief ogende coupé krijgt de dikke V8 van 6,2 liter uit de Corvette onder de kap. Maar haast je. Bij 999 exemplaren wordt de productie onherroepelijk gestaakt.
 

Italdesign Frazer-Nash

De naam Frazer Nash zegt jullie waarschijnlijk niet veel. Nochtans is het een gerespecteerde Britse firma die in 1923 door Archi Frazer-Nash opgericht werd en zich in sportieve wagens specialiseerde. Via Italdesign maakt het merk zijn retour waarbij voor de aandrijving erg speciale oplossingen worden toegepast. Het hybride systeem koppelt een 814 cc metende Wankelmotor aan vier elektrische motoren. 300 km/u en 3,5 seconden voor de sprint van 0 tot 100 bij een verbruik van 2,6 l/100km. Utopisch zei U ?
 

Spyker C8 Aileron

De Nederlandse constructeur presenteert zijn nieuwe seriemodel op de gekende aluminiumstructuur. Onder de motorkap ligt de motor uit de Audi V8 van 400 pk die met een manuele zesbak of een automatische 6-bak van ZF kan uitgerust worden. De herziene ophanging garandeert een nog betere wegligging.
 

Gumpert Apollo Speed

Akkoord, je kan de Speed niet echt elegant of verfijnd noemen. Maar als je indruk wil maken moet je de Apollo zeker in je verlanglijstje opnemen. En als je prestaties wil mag je hem ook niet vergeten ! de V8 van Audi werd herwerkt met 800 pk en 900 Nm als resultaat. In 3 seconden flitst de naald voorbij 100 km/u en met het gas op de plank houdt hij het pas bij 360 km/u voor bekeken. Welkom in de wereld van de supercars…
 

Koenigsegg CCXR
 

Voeg een “R” aan zijn naam toe en je bekomt een demonische auto ! Het vermogen klimt naar een ongelooflijke1018 pk, maar om toch wat aan het milieu te denken verbruikt deze Koenigsegg bioethanol. Ecologie, niet…. Maar dat is niet het hoofddoel van deze waanzinnige supercar. Van 0 tot 100 vergaan er 3,2 seconden maar voor een sprintje van 0 tot 200 km/u heeft de Speed maar 8,9 seconden nodig. Met een top van meer dan 400 km/u is het te hopen dat de radars niet kunnen volgen. Prijs? 1.500.000 €, zonder taksen weliswaar….
 

Pagani Zonda R
 

De Pagani mag tot het summum van zijn genre gerekend worden. En deze versie doet er nog een schepje bovenop. Hij is dan wel niet de meest krachtige maar zeker en vast de meest charismatische ! En één van de best afgewerkte. Zijn radicale look en zijn “racy” interieur maken hem gewoon onweerstaanbaar. De V12 van 6 liter komt van bij AMG en wordt na de nodige aanpassingen 750 pk sterk terwijl een koppel van 710 Nm voor vlotte hernemingen zorgt. Door het gebruik van exotische en dure materialen moeten die paardjes slechts 1070 kg voorstuwen !
 

Bugatti Veyron Centenaire
 

Bij de honderdste verjaardag van het merk hadden we ons eigenlijk aan een nieuw model of toch minstens een waanzinnige versie van Veyron verwacht. Maar Bugatti stelde zich tevreden met een uniek model waarbij het enige verschil … de decoratie is. De auto wordt in mat en glimmend blauw uitgevoerd maar verschilt op technisch vlak op geen enkel vlak van de andere Veyrons. Maar het moet dan ook gezegd dat je met 1001 pk niet echt om vermogen verlegen hoeft te zitten.
 

Over de auteur: Piette François
Foto's ©: François Piette.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
BMW stopt met de 'i' voor zijn benzinewagens

BMW stopt met de 'i' voor zijn benzinewagens

Het einde van een decennialange traditie voor de Beierse constructeur!

Renault Symbioz: Captur XXL

Renault Symbioz: Captur XXL

De nieuwe Symbioz SUV van Renault belooft een recordruimte voor het formaat! Hij komt tussen de Captur en de Austral te staan en is er enkel als E-Tech Hybrid.

Aston Martin Vanquish komt terug met een V12!

Aston Martin Vanquish komt terug met een V12!

De nieuwe Aston Martin Vanquish wordt nog in 2024 officieel onthuld en krijgt een biturbo-V12 met 835 pk en 1.000 Nm!

Onze 5 favoriete details van de Hyundai Ioniq 5 N

Onze 5 favoriete details van de Hyundai Ioniq 5 N

Het mag duidelijk zijn dat de Hyundai Ioniq 5 N een (zeer) sterke indruk op ons heeft gemaakt tijdens onze eerste kennismaking, en dat dankzij deze 5 geweldige details!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km