Mazda kondigt een kleine update aan voor zijn sympathieke MX-5. De visuele wijzigingen blijven beperkt, maar mechanisch veranderen er wel wat zaken.

Jean-François Christiaens
13/06/2018

De vernieuwde MX-5 wordt eind juli in Japan verwacht. Esthetisch blijven de wijzigingen beperkt tot nieuwe kleuren, onder meer voor de stoffen afdekkap en de velgen.

Expressievere 2.0

De topversie, de 2.0 benzine, zou meer vermogen krijgen. Volgens de Japanse specificaties stijgen zijn pk’s van 160 naar ongeveer 185. Technisch zijn er ingrijpende wijzigingen, met onder meer lichtere beweegbare onderdelen, waardoor het motorblok meer “karakter” zou moeten krijgen. De huidige 2.0 is vergeleken met de sprankelende 1.5 inderdaad iets minder expressief. Het maximumtoerental zou bijvoorbeeld worden verhoogd van 6.800 naar 7.500. Mazda kondigt ook een muzikalere uitlaat aan.

In de diepte

De Japanner zou zijn uitrusting ook opgewaardeerd zien, onder meer op vlak van veiligheid en infotainment. We noteren vooral de komst van een stuur dat in de diepte regelbaar is. Daardoor zouden grotere chauffeurs ook makkelijker een comfortabele rijhouding moeten vinden.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.