Musk dreigt Tesla-fabriek te verhuizen als lockdown blijft duren

Hij verzet zich al sinds het begin tegen de lockdownmaatregelen en gaat nu een forse stap verder in zijn offensief.
  • Troubleyn  Bert Troubleyn Bert
  • 11 mei 2020
  • Sector

Al sinds het begin van de lockdownmaatregelen in de Verenigde Staten verzet Tesla-baas Elon Musk zich heel uitgesproken tegen de verplichte stillegging van zijn fabriek in het Californische Fremont. In nachtelijke Twittertirades heeft hij de maatregelen al vergeleken met fascisme en hij heeft vorige week nog geprobeerd om zijn fabriek opnieuw op te starten, waarna de plaatselijke politie de productie onmiddellijk weer heeft stilgelegd. Voor Musk is de maat nu vol en hij heeft er openlijk mee gedreigd om de fabriek definitief te sluiten en de productie naar een andere Amerikaanse staat met minder strenge maatregelen te verhuizen. Hij heeft zelfs zijn volgers op Twitter ertoe opgeroepen om het stadsbestuur van Fremont te bombarderen met mails en protest om zijn productie weer op gang te krijgen.

Toch houdt zijn boosheid tegen de stad Fremont meer steek dan deze fratsen. Zo mogen fabrieken van de staat Californië wel opstarten, maar komt het verbod van de plaatselijke county Alameda, die tegen de richtlijnen van de staat ingaat. Tesla heeft trouwens een officiële klacht neergelegd tegen Alameda. De constructeur had de hele fabriek al verbouwd en heringericht om te zorgen dat werknemers goed kunnen afstand houden van elkaar en op een veilige manier hun werk kunnen doen. De dreiging van Musk lijkt trouwens vruchten af te werpen, want de burgemeester van de stad Fremont heeft al contact opgenomen met Tesla om samen een oplossing te zoeken.


Meer lezen over:

Troubleyn  Bert
Over de auteur: Troubleyn Bert Bert Troubleyn kreeg de liefde voor de auto door zijn moeder ingelepeld. Hij is vooral geboeid door technologische innovatie en door de feiten achter de hypes.
Dat uit zich in een garage waar een hedendaagse elektrische auto broederlijk naast een BMW 8-Reeks uit 1992 staat.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Aston Martin Vanquish komt terug met een V12!

Aston Martin Vanquish komt terug met een V12!

De nieuwe Aston Martin Vanquish wordt nog in 2024 officieel onthuld en krijgt een biturbo-V12 met 835 pk en 1.000 Nm!

Renault Symbioz: Captur XXL

Renault Symbioz: Captur XXL

De nieuwe Symbioz SUV van Renault belooft een recordruimte voor het formaat! Hij komt tussen de Captur en de Austral te staan en is er enkel als E-Tech Hybrid.

Onze 5 favoriete details van de Hyundai Ioniq 5 N

Onze 5 favoriete details van de Hyundai Ioniq 5 N

Het mag duidelijk zijn dat de Hyundai Ioniq 5 N een (zeer) sterke indruk op ons heeft gemaakt tijdens onze eerste kennismaking, en dat dankzij deze 5 geweldige details!

Ferrari 12Cilindri: 830 pk en een gepaste naam!

Ferrari 12Cilindri: 830 pk en een gepaste naam!

De opvolger van de 812 eert de Ferrari GT's uit de jaren '50 en '60 en behoudt zijn atmosferische V12 met 830 pk en zonder enige elektrische assistentie!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km