Nieuwe Opel topman : Carl-Peter Forster

  • Piette François
  • 29 maart 2001
Robert W. Hendry zal nieuwe verantwoordelijkheden op zich nemen bij General Motors. Rüsselsheim. De Raad van Toezicht van Adam Opel AG heeft vandaag Carl-Peter Forster (46) benoemd tot nieuwe Voorzitter en Directeur van het bedrijf. Deze benoeming wordt van kracht op 1 april 2001. Forster is economist en ingenieur en was als lid van de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor de Productieafdeling van BMW AG. Alvorens over te gaan tot de benoeming, willigde de Raad van Toezicht het verzoek in van de huidige Voorzitter en Directeur Robert W. Hendry om vanaf 31 maart 2001 ontslagen te worden van zijn taken. Hendry zal nieuwe verantwoordelijkheden op zich nemen bij General Motors Corporation in Detroit. "Het verheugt ons dat Carl-Peter Forster voortaan Adam Opel AG zal leiden. Hij geniet een uitstekende internationale reputatie", aldus Hans Barth, Voorzitter van de Raad van Toezicht. "Wij hebben er het volste vertrouwen in dat hij een frisse wind kan laten waaien door het bedrijf, dankzij zijn ervaring binnen andere bedrijven." Forster is de eerste Voorzitter en Directeur van Adam Opel AG die zijn carrière gestart is buiten GM/Opel. Hans Barth bedankte ook Robert W. Hendry voor zijn toegewijd engagement tegenover Adam Opel AG. Hij prees in het bijzonder de maatregelen om het merk Opel te versterken en te herpositioneren en de consequente kwaliteitsverbetering die Hendry met veel persoonlijke inzet doorvoerde. "Het personeel van Opel en zijn vertegenwoordigers verwachten heel veel van het toekomstige managementwerk. Wij zullen de heer Forster actief steunen in deze uitdagende nieuwe job en kijken al uit naar een objectieve, eerlijke en vlotte samenwerking. Samen zullen we van dit bedrijf opnieuw een succesvol bedrijf maken", aldus Dr. Thomas Klebe, Waarnemend Voorzitter van de Raad van Toezicht, en Klaus Franz, Algemeen Voorzitter van de Ondernemingsraad. "Het verheugt ons ten zeerste dat Carl-Peter Forster voortaan deel uitmaakt van Opel en het wereldwijde GM-team", aldus Rick Wagoner, Voorzitter en CEO van GM. "Wij zijn ervan overtuigd dat Peter de ideale persoon is om de aanhoudende vooruitgang van Adam Opel AG te leiden. In het licht van de cruciale rol die Opel speelt binnen GM, verbindt onze volledige organisatie zich ertoe om samen te werken met hem en met Opel om het bedrijf zijn vroegere slagkracht terug te bezorgen." "Carl-Peter Forster is een directeur van formaat en ik kijk er al naar uit om samen te werken met hem. Hij neemt de verantwoordelijkheid voor Opel op zich in een periode van grote uitdagingen. De markt is competitiever dan ooit en het succes van Opel is belangrijk voor het globale succes van GM", aldus Michael J. Burns, Voorzitter van GM Europe.
Over de auteur: Piette François

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km