Volkswagen Transporter T7 laat zich opnieuw zien

De Volkswagen Transporter T7 is nog steeds bedekt met camouflage, maar onthult toch al zijn nieuwe afmetingen, zowel aan de buitenkant als vanbinnen.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 05 april 2024
  • Toekomst

Na eerder al een tipje van de sluier op te lichten, krijgen we nu nog iets meer te zien van generatie T7 van de legendarische Volkswagen Transporter. Het busje heeft nog steeds een dikke laag camouflage aan, maar we krijgen nu al zijn afmetingen te weten, zowel langs de buiten- als langs de binnenkant. Net als zijn voorganger zal je de Duitse bestelwagen in twee lengtematen kunnen bestellen: 5,05 m of 5,45 m. Dat is 14,6 cm langer dan vroeger, met een wielbasis van respectievelijk 3,1 of 3,5 m.

Tot 9 m³ aan spullen!

Volkswagen brengt ook twee hoogtematen uit van de Transporter T7. De eerste versie (H1) biedt tot 5,8 m³ aan laadruimte, terwijl de H2 tot 9 m³ aan spullen kan meenemen achterin, wat 10% meer is dan in de Transporter T6.1. En dat is nog niet alles, want de laadruimte kan optioneel ook worden uitgerust met een 230 V-stopcontact (400 W) om allerlei elektrische apparaten aan te drijven. Qua gewicht heeft de Transporter T7 een nuttig laadvermogen tot 1,33 ton, met een trekvermogen tot 2,8 ton. Naast zijn verschillende lengtes en hoogtes in de gesloten bestelwagenversie, zal je de Transporter ook als chassis-platform, dubbele cabine en Caravelle-personenversie kunnen bestellen.

Veel meer technologie

De Duitse constructeur maakt daarnaast van de gelegenheid gebruik om ons meer te vertellen over het dashboard van zijn nieuwe bestelwagen, maar helaas zonder er een beeld van te tonen... Volkswagen kondigt namelijk aan dat zijn Transporter T7 standaard wordt uitgerust met een digitaal instrumentenpaneel van 12 inch en een centraal aanraakscherm van 13 inch. Er is plaats aan boord voor twee, drie, vier, vijf of zelfs zes sitplaatsen, met in het geval van de Caravelle zelfs nog een derde zitrij. De Volkswagen Transporter T7 staat op dezelfde technische basis als de nieuwe Ford Transit Custom, en zou dan ook dezelfde motorisaties moeten krijgen als die laatste. Je zal dus kunnen kiezen uit dieselmotoren, plug-inhybrides en zelfs een volledig elektrische versie!

Nog een beetje geduld...

We hadden de Transporter T7 al deze lente moeten kunnen ontdekken, maar het lijkt erop dat we nog iets langer zullen moeten wachten. Volkswagen zegt het busje zonder camouflage te zullen onthullen in september, met een marktlancering die pas in 2025 zou beginnen. De Belgische prijzen van de Transporter T7 zijn nog niet bekend, maar Volkswagen zegt wel al dat het model in Duitsland begint vanaf 36.780 euro excl. btw als enkele cabine en vanaf 39.130 euro excl. btw als dubbele cabine.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Volkswagen? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Volkswagen-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

De opvolger van de Chiron is voor het eerst te zien onder een bijzonder kleurrijke laag camouflage.

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Onze spionnen hebben prototypes van de Audi A6 e-tron gespot met brede wielkasten en grote remschijven en -klauwen, die doen vermoeden dat we ook elektrische S- en RS-versies krijgen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km