De Duitse specialisten in Rüsselsheim gaan de toekomstige benzinemotoren voor alle PSA-merken bouwen. De motoren worden geëlektrificeerd en verwacht tegen 2022.

Jean-François Christiaens
14/06/2018

Het technisch centrum in Rüsselsheim krijgt de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van de volgende generatie benzinemotoren met hoog rendement voor alle merken van de PSA-groep. De motoren komen dus onder de kap terecht bij Peugeot, Citroën, DS Automobiles, Opel en Vauxhall.

Hybride

De nieuwe generatie benzineviercilinders wordt geoptimaliseerd om samen te werken met elektromotoren. Volgens de eerste informatie die Opel doorstuurt, komen de motoren tegen 2022 op de markt. Ze zullen niet alleen in Europa worden aangeboden, maar ook in China en Noord-Amerika. Daarmee bevestigt PSA zijn interesse om terug te keren naar de andere kant van de oceaan.

Aluminium 1.6

De Opel-ingenieurs zullen de toekomstige motorfamilie ontwikkelen op basis van de huidige aluminium 1.6 PureTech-motoren van PSA. “De motoren krijgen de meest recente technologische toepassingen, zoals directe injectie, drukvoeding en variabele kleppenafstelling”, zegt Opel. “De motoren zullen uiterst efficiënt zijn en een laag verbruik en lage CO2-uitstoot laten optekenen.”

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.