Polestar 4: 2+3 is... 4?

Het vierde model van Polestar is een SUV-coupé die tussen de 2 en de 3 wordt geplaatst qua grootte en qua prijs. Het is ook het snelste productiemodel van Polestar tot nu toe!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 18 april 2023
  • Lancering

Polestar heeft op het autosalon van Shanghai zijn vierde productiemodel voorgesteld: de SUV-coupé '4'. Met een lengte van 4,84 m, een breedte van 2,14 m (inclusief spiegels) en een hoogte van 1,54 m zit hij precies tussen de Polestar 2 en de grote SUV Polestar 3 in het gamma. Hij neemt ook de lichtsignatuur over van die laatste, zoals we al konden zien op de Precept-conceptcar. En neen, je droomt niet, deze Polestar 4 heeft geen achterruit!Digital first

Zonder achterruit is er ook geen gewone middenspiegel meer nodig, die wordt vervangen door een camera en een digitaal display. Maar dat is bijlange niet het enige scherm aan boord! We zien een centraal infotainmentscherm van 15,4 inch dat nog steeds draait op een besturingssysteem van Google. Het instrumentendisplay is 10,2 inch groot en wordt bijgestaan door een head-up display van 14,7 inch. Tenslotte is er nog een laatste scherm te vinden tussen de twee voorzetels voor de passagiers achterin.

Ruimte en veiligheid

Waar je ook zit, zou je voldoende ruimte moeten vinden aan boord van de Polestar 4. De SUV-coupé heeft een wielbasis van 3 m, maar beschikt standaard ook over een gigantisch panoramadak met een optionele elektrochromatische functie om het ruimtegevoel te vergroten en om het te kunnen verduisteren met een druk op de knop. En naar goed Zweeds gebruik heeft Polestar ook ingezet op de veiligheid aan boord. Hij is standaard uitgerust met 12 ultrasone sensoren, een radarsysteen en nog eens 12 camera's! Een van die camera's is op de bestuurder gericht en houdt diens vermoeidheid en gezondheidstoestand in de gaten.

Het snelste productiemodel van Polestar tot nu toe! 

De Polestar 4 rust op het fameuze SEA-platform dat al onder heel wat producten van de Geely-groep is te vinden. Er worden voorlopig twee versies aangeboden. De Long Range Single Motor krijgt een motor van 200 kW (272 pk) en 343 Nm op de achteras. Zijn batterij van 102 kWh geeft volgens Polestar een maximale autonomie van 600 km. 

De Long Range Dual Motor krijgt een tweede elektromotor op de vooras, waarmee het het snelste productiemodel van Polestar tot nu toe wordt! Het totale vermogen van 400 kW (544 pk) en 686 Nm maakt het dan ook mogelijk om in amper 3,8 seconden van 0 tot 100 km/u te sprinten. Dankzij dezelfde batterij van 102 kWh moet het mogelijk zijn voor deze tweede versie om een autonomie van 560 km te halen. Beide modellen kunnen tweezijdig laden en hebben een maximaal laadvermogen van 200 kW bij een DC-snellader, of tot 22 kW bij een AC-laadpaal.Niet voor 2024, een prijs van ongeveer €60.000

De productie van deze Polestar 4 zou in november 2023 van start gaan in China. De eerste exemplaren zijn dan ook voorbehouden aan de lokale markt. De SUV-coupé zou pas begin 2024 naar Europa komen, voor een vanafprijs van ongeveer €60.000.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Polestar? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Polestar-zoekertjes nu hier

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Het model is misschien een beetje in de vergetelheid geraakt, maar de eerste exemplaren van de Opel Frontera kunnen nu als oldtimer ingeschreven worden! Een model dat weleens gewild zou kunnen worden. We leggen uit waarom.

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Van een grote SUV tot een kleine roadster, langs een vierdeurs-GT en een SUV-coupé: dit is alles wat we al weten over de toekomstige modellen van Polestar.

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Het model krijgt een nieuwe, meer efficiënte batterij en elektromotor.

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

De elektrische EQ-familie van Mercedes telt tegenwoordig een breed scala aan modellen voor alle behoeften. Laten we de verschillende leden van deze familie eens overlopen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km