Scoop: wachten op de Audi A3

Het worden drukke dagen bij de Volkswagen-groep. Na de VW Golf en Skoda Octavia is de Audi A3 het derde populaire product dat aan vernieuwing toe is. Volgens deze beelden is hij bijna klaar.

  • Bervoets Wim
  • 13 juni 2019
  • Toekomst

Net als de Golf en de Octavia wordt deze Audi A3 dit jaar nog verwacht. Hij deelt opnieuw hetzelfde platform als zijn neven uit de VW- en Skoda-stal, maar kiest ook nu weer voor een premiumpositie in het segment. Het design wordt wellicht een voorzichtige evolutie van het huidige, en neemt ongetwijfeld inspiratie over van de Audi A1 en Audi Q3, die recent aan een nieuwe generatie begonnen.

Scoop: wachten op de Audi A3

In het interieur verwachten we dus een hoekiger ontwerp voor het dashboard dan vandaag, met een centrale positie voor het grote infotaimentscherm, klassieke knoppen voor de ventilatie, een middenconsole die lichtjes naar de bestuurder gericht is, en een digitaal instrumentenpaneel. De vijfdeurs wordt de belangrijkste koetswerkvariant. Aangezien grote concurrent Mercedes tegenwoordig op twee paarden wedt met de CLA en A-Klasse Sedan, maakt de berlineversie van de Audi A3 ook opnieuw zijn opwachting. Later in zijn carrière volgt er wellicht ook nog een cabriolet.

Scoop: wachten op de Audi A3

Onder de motorkap zullen het opnieuw benzine- en dieselmotoren zijn, die een of andere vorm van mild hybrid-ondersteuning zullen krijgen. Een sportieve S3-variant komt er ook opnieuw, net als een plug-inhybride. Rond een volledig elektrische variant gaan de geruchten dat die wel eens volledig op eigen benen zou kunnen staan als apart model, net als de SUV e-tron.

Scoop: wachten op de Audi A3

Meer lezen over:

Over de auteur: Bervoets Wim Wim Bervoets is redacteur bij Vroom sinds 2016. Hij interesseert zich voor alles van stadsauto’s tot sportwagens, en kijkt met een open blik naar de mobiliteit en brandstoffen van de toekomst.
Toch droomt hij nog altijd van een Lotus Elise...
Foto's ©: Automedia.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km