Top-10 nieuwigheden in 2015

De constructeurs blijven nog heel discreet over hun plannen in 2015 … Maar dat houdt ons niet tegen om nu al de tien modellen te onthullen waar het meest naar uitgekeken wordt in 2015. We wachten vol ongeduld om kennis te maken met de Renault Espace, Opel Karl, Jaguar XE, Volvo XC90, Mazda MX-5 en Honda Civic Type R en NSX, maar over deze tien modellen is nog maar heel weinig informatie beschikbaar.

  • Piette François
  • 02 januari 2015

Volkswagen Taigun

De Taigun wordt de compacte SUV van Volkswagen en staat nog iets onder de Tiguan. Hij wordt pas tegen het einde van het jaar gepresenteerd, terwijl ook de Tiguan grondig vernieuwd wordt.

Honda NSX

Honda overspoelt ons al enkele jaren met teasers en studiemodellen voor de terugkeer van de sportieve NSX. Een V6-benzinemotor én  elektromotoren maken er een soort ‘superhybride’ van.

Skoda Superb

Skoda gaf al een beetje informatie vrij over zijn nieuwe topmodel dat in februari wordt gepresenteerd. Het is een goedkoper alternatief voor de Passat, met een minder prestigieus imago maar net zo veel technologie.

Alfa Romeo Giulia

Na de 4C bevestigt deze Giulia de grote terugkeer van Alfa Romeo op het internationale voorplan. De Giulia deelt zijn platform met de Maserati Ghibli en maakt jacht op BMW, Audi en Mercedes. Eindelijk.

Maserati Levante

Het prestigieuze Italiaanse merk speelt in op de markt van de cross-overs. Puristen zullen het ‘schandalig’ vinden, maar zelfs Porsche heeft al twee zulke modellen …

BMW 7-Serie

BMW is vastbesloten om de chique Mercedes S-Klasse geen vrij spel te geven in het segment van de limousines. De toekomstige 7-Serie krijgt een indrukwekkend technologisch arsenaal, waaronder een soort automatische piloot.

McLaren Sports Series

McLaren breidt zijn gamma naar beneden uit met dit nieuwe instapmodel. De McLaren Sports Series gebruikt de V8 bi-turbo van de 650S in een minder krachtige versie en viseert onder andere de Mercedes-AMG GT en de Jaguar F-Type R.

Renault Mégane

Wellicht één van de grootste nieuwigheden volgend jaar. De Renault Mégane, één van de best verkochte auto’s in België (en Frankrijk), wordt grondig vernieuwd. Het doelwit: de VW Golf.

Mazda CX-3

2015 wordt een goed gevuld jaar voor Mazda met enerzijds de sportieve MX-5 en anderzijds de kleine SUV CX-3, die uitpakt met SkyActiv-technologie en een dynamisch design.

Audi R8

Zijn uiterlijk van een supercar vertoont na al die jaren nog geen rimpeltjes, maar de R8 nadert het einde van zijn carrière. De toekomstige R8 gebruikt de huidige V10 maar nog meer opgevoerd en mogelijk komt er een hybride variant.

Over de auteur: Piette François
Foto's ©: Automedia - Manufacturer.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Onze spionnen hebben prototypes van de Audi A6 e-tron gespot met brede wielkasten en grote remschijven en -klauwen, die doen vermoeden dat we ook elektrische S- en RS-versies krijgen.

Polestar 5 laadt op in 10 minuten!

Polestar 5 laadt op in 10 minuten!

Een prototype van de Polestar 5 heeft van 10 tot 80% kunnen opladen in slechts 10 minuten dankzij een constant laadvermogen van 310 kW en pieken van 370 kW!

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

De opvolger van de Chiron is voor het eerst te zien onder een bijzonder kleurrijke laag camouflage.

Cupra Formentor en Leon nu nog pittiger!

Cupra Formentor en Leon nu nog pittiger!

Naast een nog agressievere look, krijgen de Cupra Formentor en Leon nieuwe motorisaties die krachtiger zijn en meer rijbereik halen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km