Top 5: Gymkhana's van Ken Block

Iets meer dan een maand geleden namen we afscheid van Ken Block... We brengen een laatste keer hulde aan de veel te vroeg overleden Amerikaanse piloot met een overzicht van de 5 populairste Gymkhana's uit zijn indrukwekkende loopbaan.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 07 februari 2023
  • Straf

5. Gymkhana two: the infomercial


Op nummer 5, en 52 miljoen keer bekeken op YouTube: de tweede Gymkhana van Ken Block die eigenlijk ook zijn... eerste is. De allereerste video in dit genre noemde Ken Block namelijk “Practice” en is dus eigenlijk een oefensessie. Dat hij goed geoefend had, is wel het minste wat we kunnen zeggen als we zien wat hij 13 jaar geleden al kon aan het stuur van zijn 566 pk sterke Subaru!

4. Gymkhana nine: raw industrial playground


7 jaar later had Ken Block de Subaru ingeruild voor een Ford Focus RX met 600 pk, en was hij van de haven van Los Angeles verhuisd naar een verlaten fabriek. Het resultaat bleek minstens even – of zelfs nog méér – spectaculair! Deze 9de Gymkhana telt intussen al bijna 57 miljoen kijkers!

3. Gymkhana seven: wild in the streets of Los Angeles


Voor deze plaats op het onderste trapje van het podium duiken we terug in het verleden en treffen we Ken Block opnieuw in de straten van Los Angeles voor Gymkhana nummer 7. Gereedschap van dienst is zijn legendarische aangepaste Mustang die 845 pk uitbraakt en voor de gelegenheid Hoonicorn wordt gedoopt. Zijn wilde rit in het monster zou 58 miljoen keer bekeken worden!

2. Gymkhana three, part 2: ultimate playground


Nog een stapje verder terug in de tijd: we schrijven 2010, op de Autodrome de Linas-Montlhéry in Frankrijk. Voor het tweede deel van zijn 3de Gymkhana zit Ken Block aan het stuur van een Ford Fiesta met 650 pk die in minder dan 2 seconden naar 100 km/u spurt! Een indrukwekkend cijfer, net als het totaal aantal kijkbeurten van bijna 70 miljoen!

1. Gymkhana five: ultimate urban playground


Met ruime voorsprong is het in San Francisco dat de Amerikaanse piloot scoort met zijn 5de Gymkhana. Nummer 43 zit hier opnieuw in de 650 pk sterke Fiesta en gaat op verkenning in de typische straten van de Amerikaanse stad. Het decor is al even verbluffend als de stunts, en samen zorgen ze voor het record van 115 miljoen kijkers!
 

Bonus. Go fast risk every thang

Nog voor hij beroemd werd aan het stuur tijdens zijn Gymkhana-sessies, was Ken Block al een gepassioneerd rallyrijder. Voor wie meer te weten wil komen over de man die dankzij zijn spectaculaire video's ook ver buiten de autowereld beroemd werd, is deze kortfilm een echte aanrader. Het werd trouwens de allerlaatste video die Ken Block ooit online zou delen, voor we – en dat doen we hierbij nog een laatste keer – voorgoed vaarwel moesten zeggen.



Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Instagram liakblock.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km