Wie fan is van de Hyundai i30 N maar niet al dat vermogen nodig heeft, kan nu kiezen voor de i30 N Line. Ideaal om je verplaatsingen wat meer kleur te geven?

Jean-François Christiaens
20/07/2018

Nu het ook een eigen sportafdeling heeft, wil Hyundai het volop uitbreiden naar de rest van het gamma. Met een “lichtere” N Line weliswaar, gebaseerd op de i30 N. Die sportieve look moet ook zijn weg vinden naar andere modellen uit het gamma.

Suggestief

De i30 N Line krijgt addenda van de echte N-versie. Zoals een agressiever radiatorrooster en een suggestievere diffusor. Geen achtervleugel met driehoekig derde remlicht of zijschorten weliswaar, en “amper” 18-duimsvelgen. De twee uitlaatpijpen zitten hier aan dezelfde kant. Maar het oogt allemaal wel lekker suggestief.

Dynamischer

Het N-logo op stuur en versnellingspook kunnen optioneel worden aangevuld met dezelfde sportzetels als de i30 N. Hyundai zegt dat ophanging, remmen en gaspedaal worden aangepast voor meer rijdynamiek. En dan zijn er nog de Michelin Pilot Sport 4-banden.

140 pk

Je kunt kiezen uit twee motoren: de 1.4 T-GDi turbobenzine met 140 pk en de 1.6 CRDi met 136 pk. In beide gevallen zouden de prestaties “voldoende” moeten zijn. De N Line staat vanaf november in de showroom.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.