De derde generatie van de Touareg zal officieel worden onthuld op het salon van Peking. De nieuwe Touareg? Die rijdt er naartoe, zoals je kunt zien in deze video. Dit is wat we al weten over de nieuwe SUV.

Jean-François Christiaens
13/03/2018

De Touareg was een van de grote afwezigen op het salon van Genève. De derde generatie van Volkswagens grootste SUV wil zijn wereldpremière houden voor de Chinese markt. Op 23 maart maakt hij zijn grote debuut in Peking.

Onderweg

Om zoveel mogelijk promotie te maken rond zijn lancering, besliste VW om naar China te rijden en dat te delen op het internet. De Touareg vertrok in zijn productieplaats Slovakije met nog wat lichte camouflage. De lange roadtrip doorheen heel wat landen leidt hem naar Peking.

V6 en V8

Sinds de Phaeton uit de catalogus verdwenen is, is de Touareg Volkswagens vlaggenschip. Die krijgt het nieuwe MLB-platform dat onder meer de Audi Q7 en de Porsche Cayenne ook gebruiken. De motoren zijn dus 3.0 V6-exemplaren: een benzine van 340 pk en twee diesels van 230 en 280 pk. Een 4.0 V8 TDI van ongeveer 420 pk zou iets later verschijnen.

Plug-inhybride

Geen verrassing: er volgt minstens één plug-inhybride. Voor China bestaat de klassieke verbrandingsmotor uit een 2.0 TSI viercilinder. In Europa zijn de klanten veeleisender, dus daar is nog niets over geweten. Het zou wel eens een V6 kunnen zijn…

Antirolstangen

Technisch kan de Touareg profiteren van de laatste innovaties die zijn Duitse neven introduceerden. Zo zijn er elektronisch gestuurde antirolstangen (via een 48-voltbatterij) uit de Porsche Cayenne, net als vierwielsturing. Luchtvering moet het rijcomfort verhogen en de koetswerkhoogte instelbaar maken.

8 centimeter langer

De nieuwe Touareg zou 8 centimeter langer zijn dan zijn voorganger. Wel blijft hij net onder de 4,90 meter, maar beschikt hij over een gigantische koffer van ongeveer 800 liter. Het modernere ontwerp van zijn platform zou ervoor zorgen dat hij zowat 100 kilogram minder weegt dan de huidige versie.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.