Video: diefstal van een BMW M4 verandert in Hollywoodwaardige achtervolging

Als bij wonder komt de bedrogen verkoper er met een paar schrammen van af.
  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 15 maart 2021
  • Divers

Vorige week vond deze op zijn zachtst gezegd spectaculaire scène plaats in Canada. Sport Motors, een verdeler in de kleine stad London in Ontario, zag een geïnteresseerde klant er vandoor scheuren in een tweedehands BMW M4. Een verkoper liet hem de auto zien en startte de motor, waarop de man vroeg of hij aan het stuur mocht gaan zitten. Daarna deed hij alsof hij zijn ouders wilde bellen om groen licht te krijgen voor de forse uitgave.

De sleutel zat weliswaar nog in de broekzak van de verkoper, maar de motor draaide al wel. Onze bedrieger moest enkel nog het gaspedaal vloeren om op de vlucht te slaan. De verkoper vond nog net de kans om zich op de motorkap te werpen van de BMW en zich eraan vast te klampen in de hoop dat de dief zou opgeven… Daarna begon een achtervolgingsrace waarbij de dappere werknemer de voorkant van de auto bleef vasthouden. Uiteindelijk slaagde hij er net op tijd in om terug voet aan de grond te krijgen en nipt te ontsnappen aan een aanrijding door de Audi A4 van een trawant van de dief. Hollywood had het niet beter in beeld kunnen brengen.



Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: YouTube / New York Post. Video ©: YouTube / New York Post.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km