Video – Wanneer een Lamborghini Miura danst in de sneeuw…

Dit is een eerbetoon aan de Sjah van Iran, die op een dag beslist om zijn Lamborghini door de sneeuw te jagen!

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 06 april 2017
  • Straf
https://vimeo.com/211466777

Dit filmpje is geproduceerd en gemaakt door de mensen van Kidston.tv en dompelt ons onder in een ander tijdperk. De Lamborghini Miura werd geboren in 1966 en wist destijds de groten der aarde te verleiden, te beginnen bij de Sjah van Iran, die verzot was op automobiel schoon.

Toen hij officieel werd voorgesteld, wekte hij alom verbazing, zozeer braken zijn lijnen met alle automobiele standaarden van zijn tijd. Zijn motor was centraal achterin dwars ingeplant, iets wat tot dan het voorrecht was van racewagens. Het blok, een V12 van 3,9 liter, ontwikkelt 350 pk, destijds een fenomenaal vermogen. Ter vergelijking: een Porsche 911 van halverwege de jaren ’60 geraakte niet verder dan een magere 130 paardjes… Met een topsnelheid van 280 km/h wordt de Miura vandaag gezien als de eerste supercar uit de geschiedenis.

Het knap gemaakte filmpje hierboven is opgebouwd als een kortfilm die begint met een grootvader die aan zijn kleinzoon een verhaal vertelt over de Sjah van Iran die zijn Miura in de sneeuw wou laten rijden. Om dat te kunnen doen, moest hij zijn bolide laten uitrusten met speciale spijkerbanden.

Een paar seconden later bevinden we ons in de bergen, waar een bloedmooie oranje Miura rustig door het smetteloze en feeërieke landschap rijdt. De coureur is duidelijk erg op zijn gemak en toont ons al zijn kunnen, waarbij de Italiaanse schone regelmatig achteraan uitbreekt, maar zonder ooit risico’s te lopen. Het is ook de gelegenheid om het bedwelmende lied te beluisteren van de V12, die nog niets van zijn glorie is verloren! Het mooie verhaal en de heerlijke beelden kan je hierboven ontdekken!

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Vimeo.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

De opvolger van de Chiron is voor het eerst te zien onder een bijzonder kleurrijke laag camouflage.

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Onze spionnen hebben prototypes van de Audi A6 e-tron gespot met brede wielkasten en grote remschijven en -klauwen, die doen vermoeden dat we ook elektrische S- en RS-versies krijgen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km