Volkswagen California Concept: meer open dan ooit

Deze Volkswagen California Concept is gebaseerd op de huidige T7 Multivan en is uitgerust met twee schuifdeuren en een plug-inhybride aandrijflijn.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 25 augustus 2023
  • Lancering

Volkswagen heeft zijn nieuwe California Concept voorgesteld ter gelegenheid van het Caravan Salon in Düsseldorf. Als je het al een concept kan noemen, want het model gaat vermoedelijk zonder al te veel wijzigingen in productie. En zoals onze spionagefotografen onlangs al hadden opgemerkt toen ze hem hadden betrapt op de Nürburgring, krijgt hij wel degelijk twee schuifdeuren.

Open keuken

De schuifdeur aan de rechterkant is overkapt door een luifel en biedt gemakkelijk toegang tot de zitplaatsen achteraan. Aan de andere kant is er nog een grote mechanische luifel. Daar is het echter wat smaller om in te stappen, omdat aan die kant de kitchenette zit die je ook van buiten kan gebruiken. Handig, vooral omdat er een koelkast, elektrische of gaskookvuren, een gootsteen en zelfs een kleine mobiele barbecue aanwezig zijn.Ultramoduleerbaar  

Aan boord zijn de voorzetels voortaan in de hoogte instelbaar en kunnen ze nog steeds 180 graden draaien. Er zitten twee tweepersoons bedden verstopt in het interieur: eentje in het klapdak, en het andere wanneer je de individuele achterzetels neerklapt. En omdat deze California voortaan is gebaseerd op de Multivan en dus niet meer op de Transporter, kan je dankzij de rails gemakkelijk de achterzetels verplaatsen en zelfs verwijderen. De kampeertafel en -stoelen zitten nog steeds verstopt in de achterklep en onder de matras. Over de achterklep gesproken: het is nu ook mogelijk om er een kraan op aan te sluiten en zo te kunnen genieten van een echte douche.Geconnecteerd via zijn tablet en via smartphone

Deze California Concept is ook meer geconnecteerd dan ooit. Hij beschikt onder meer over een ingebouwde tablet en een 'Cali on Tour'-app, waarmee je quasi de hele wagen kan bedienen. Via die app kan je ook het waterniveau of de status van de stroomvoorziening in het oog houden. Functies en info die je ook kan bekijken via het centrale aanraakscherm op het dashboard.

Plug-inhybride, maar niet vóór 2024

Volkswagen heeft de motorisaties nog niet officieel bevestigd die we onder de kap van deze nieuwe California zullen vinden. We weten echter wel dat hij de benzine- en dieselmotoren overneemt van de huidige Multivan met lange wielbasis, inclusief de plug-inhybride van 160 kW (218 pk) en 350 Nm, met zijn batterij van 10,4 kWh. Helaas komt de productieversie niet vóór 2024 op de markt...Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Volkswagen? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Volkswagen-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Het model krijgt een nieuwe, meer efficiënte batterij en elektromotor.

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

De elektrische EQ-familie van Mercedes telt tegenwoordig een breed scala aan modellen voor alle behoeften. Laten we de verschillende leden van deze familie eens overlopen.

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Het model is misschien een beetje in de vergetelheid geraakt, maar de eerste exemplaren van de Opel Frontera kunnen nu als oldtimer ingeschreven worden! Een model dat weleens gewild zou kunnen worden. We leggen uit waarom.

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Van een grote SUV tot een kleine roadster, langs een vierdeurs-GT en een SUV-coupé: dit is alles wat we al weten over de toekomstige modellen van Polestar.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km