Volkswagen California Concept: meer open dan ooit

Deze Volkswagen California Concept is gebaseerd op de huidige T7 Multivan en is uitgerust met twee schuifdeuren en een plug-inhybride aandrijflijn.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 25 augustus 2023
  • Lancering

Volkswagen heeft zijn nieuwe California Concept voorgesteld ter gelegenheid van het Caravan Salon in Düsseldorf. Als je het al een concept kan noemen, want het model gaat vermoedelijk zonder al te veel wijzigingen in productie. En zoals onze spionagefotografen onlangs al hadden opgemerkt toen ze hem hadden betrapt op de Nürburgring, krijgt hij wel degelijk twee schuifdeuren.

Open keuken

De schuifdeur aan de rechterkant is overkapt door een luifel en biedt gemakkelijk toegang tot de zitplaatsen achteraan. Aan de andere kant is er nog een grote mechanische luifel. Daar is het echter wat smaller om in te stappen, omdat aan die kant de kitchenette zit die je ook van buiten kan gebruiken. Handig, vooral omdat er een koelkast, elektrische of gaskookvuren, een gootsteen en zelfs een kleine mobiele barbecue aanwezig zijn.



Ultramoduleerbaar  

Aan boord zijn de voorzetels voortaan in de hoogte instelbaar en kunnen ze nog steeds 180 graden draaien. Er zitten twee tweepersoons bedden verstopt in het interieur: eentje in het klapdak, en het andere wanneer je de individuele achterzetels neerklapt. En omdat deze California voortaan is gebaseerd op de Multivan en dus niet meer op de Transporter, kan je dankzij de rails gemakkelijk de achterzetels verplaatsen en zelfs verwijderen. De kampeertafel en -stoelen zitten nog steeds verstopt in de achterklep en onder de matras. Over de achterklep gesproken: het is nu ook mogelijk om er een kraan op aan te sluiten en zo te kunnen genieten van een echte douche.



Geconnecteerd via zijn tablet en via smartphone

Deze California Concept is ook meer geconnecteerd dan ooit. Hij beschikt onder meer over een ingebouwde tablet en een 'Cali on Tour'-app, waarmee je quasi de hele wagen kan bedienen. Via die app kan je ook het waterniveau of de status van de stroomvoorziening in het oog houden. Functies en info die je ook kan bekijken via het centrale aanraakscherm op het dashboard.

Plug-inhybride, maar niet vóór 2024

Volkswagen heeft de motorisaties nog niet officieel bevestigd die we onder de kap van deze nieuwe California zullen vinden. We weten echter wel dat hij de benzine- en dieselmotoren overneemt van de huidige Multivan met lange wielbasis, inclusief de plug-inhybride van 160 kW (218 pk) en 350 Nm, met zijn batterij van 10,4 kWh. Helaas komt de productieversie niet vóór 2024 op de markt...



Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Volkswagen? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Volkswagen-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
BMW stopt met de 'i' voor zijn benzinewagens

BMW stopt met de 'i' voor zijn benzinewagens

Het einde van een decennialange traditie voor de Beierse constructeur!

Aston Martin Vanquish komt terug met een V12!

Aston Martin Vanquish komt terug met een V12!

De nieuwe Aston Martin Vanquish wordt nog in 2024 officieel onthuld en krijgt een biturbo-V12 met 835 pk en 1.000 Nm!

Onze 5 favoriete details van de Hyundai Ioniq 5 N

Onze 5 favoriete details van de Hyundai Ioniq 5 N

Het mag duidelijk zijn dat de Hyundai Ioniq 5 N een (zeer) sterke indruk op ons heeft gemaakt tijdens onze eerste kennismaking, en dat dankzij deze 5 geweldige details!

Renault Symbioz: Captur XXL

Renault Symbioz: Captur XXL

De nieuwe Symbioz SUV van Renault belooft een recordruimte voor het formaat! Hij komt tussen de Captur en de Austral te staan en is er enkel als E-Tech Hybrid.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km