De titel ‘Auto van het Jaar’ is voor alle constructeurs een belangrijke wedstrijd. Elk jaar is er een panel van een zestigtal journalisten uit verschillende Europese landen die samen de wagen van het jaar verkiezen. In 2014 ging de Peugeot 308 met de titel aan de haal, in 2015 was de Volkswagen Passat de beste. Voor 2016 zal het een van deze zeven genomineerden worden.

Francois Piette
27/01/2016 16:46:50

Audi A4
Zijn nauwelijks gewijzigde uiterlijk zet je op het verkeerde been. Onderhuids is de A4 volledig vernieuwd. Hij is lichter, zuiniger en dynamischer. Kortom, hij is beduidend innovatiever dan op het eerste gezicht lijkt…

BMW 7-Reeks
BMW heeft de aanval op de ongenaakbare Mercedes S-Klasse ingezet en doet dat met een nieuwe 7-Reeks die voorzien is van de modernste technologische toepassingen. Het lijkt er op dat David op het punt staat om Goliath aan het wankelen te brengen.

Jaguar XE
Na de geflopte X-Type betreedt Jaguar het segment van de berlines opnieuw… langs de grote poort. Dit keer is er geen sprake meer van een Mondeo-basis! De nieuwe XE is lichter en levendiger, maar is vooral een fantastische wagen om mee te rijden.

Mazda MX-5
Het is altijd leuk om een sportieve wagen te zien in een verkiezing waar men doorgaans de voorkeur geeft aan familiewagens. Maar deze sportieveling weet probleemloos je hart te stelen: licht, uitgebalanceerd, pittige mechaniek en een messcherp prijskaartje.

Opel Astra
De nieuwe Astra is 200 kilogram lichter dan de vorige generatie. Het zal niemand verbazen dat hij heel wat levendiger voor de dag komt. Ook de technologie aan boord maakt een stap voorwaarts.

Skoda Superb
Hij is een van de grote concurrenten van de Wagen van het Jaar 2015, de Passat. Zijn enorme binnenruimte, zijn moderne uitrusting en zijn comfortabel rijgedrag vallen bij iedereen in de smaak!

Volvo XC90
Volvo vertrok van een wit blad voor het ontwerp van de nieuwe XC90. Toegegeven, het formaat is niet bijzonder hard gewijzigd, maar de motoren wel. Hij maakt enkel gebruik van viercilinders en verwent zijn inzittenden een uitzonderlijk zacht rijgedrag.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.