5 cadeautips voor gentlemen drivers

Dit zijn vijf essentiële accessoires om in stijl te rijden!

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 11 december 2023
  • Aankoop

Op zoek naar een cadeautip voor iemand die graag autorijdt, maar ook bezig is met zijn of haar uiterlijk? In deze selectie van vijf exclusieve accessoires vind je zeker iets dat past bij die ene 'gentle(wo)man driver'. We hebben ons voor deze selectie gericht op artikelen van een hoge kwaliteit die beschikbaar zijn in Belgische winkels of online. En we hebben er ook voor gezorgd dat er iets is voor elk budget.

1. Chauffeurshandschoenen – Degand Brussels

Dit is een bijzonder paar chauffeurshandschoenen van Maison Degand. Het is een mengeling van gehaakt katoen met pekarileer, met een chique en tijdloze look. Het pekarileer (een klein wild varken uit Zuid-Amerika) onderscheidt zich met zijn unieke zachtheid en soepelheid, dat een eersteklas comfort garandeert. Het wordt niet enkel heel mooi oud, het is ook een van de weinige leersoorten die gewassen kan worden (droogkuis of met een zachte zeep). Een onmisbaar accessoire dat met de hand is gestikt en gemaakt is van hoogwaardige materialen.
€495

2. New Aviator-rijzonnebril – Ray Ban

De Aviator-zonnebril kwam in 1937 uit met als doel om gevechtspiloten tegen de zon te beschermen. De verkoop van dit model explodeerde in het midden van de jaren 1980 nadat de film Top Gun uitkwam, waarin Tom Cruise ze quasi heel de tijd opheeft. Vandaag heeft de iconische bril een grondige update gekregen op initiatief van Ray Ban. Deze New Aviator evolueert met exclusieve gravures op zijn montuur en de dubbele brug. Er zijn acht lenskleuren beschikbaar, terwijl de metalen montuur in een gouden of zilveren kleur wordt aangeboden.
€245

3. Fluwelen rijjas – Baracuta 

Het Britse merk Baracuta zit achter een van de meest iconische kledingstukken uit de 20ste eeuw: de G9-jas, die in de jaren 1960 werd herdoopt tot de Harrington. Het concept is simpel: een chique en praktische jas voor sportievelingen, met een korte snit die veel bewegingsvrijheid geeft en een hoge kraag die je nek beschermt tegen de wind. Het model werd geprezen door James Dean en Steve McQueen en heeft niets van zijn charme en stijl verloren, waardoor het de perfecte vest is om mee op pad te gaan, misschien wel achter het stuur van een stijlvolle cabrio of roadster.
€595

4. City Gommino mocassins – Tod’s

De mocassins van Gommino zijn een klassieker binnen de rijschoenen. De schoen staat op een zool met 133 noppen en haalt zijn inspiratie uit een driving shoe die in de jaren 1960 door de Amerikaanse racepiloten werd gebruikt. Een mocassin die je als een '4x4 voor je voeten' zou kunnen omschrijven, aangezien hij zowel goed past onder een kostuum voor tijdens de week, als onder een jeansbroek voor in het weekend. De Gommino is als een handschoen vervaardigd uit één stuk leer en onderscheidt zich met zijn uitstekende comfort, terwijl de noppen voor een perfecte grip zorgen op de pedalen.
€550


5. Draagbare espressomachine – Handpresso 

De Set E-Presso Plus van Handpresso is de Rolls-Royce van de draagbare koffiemachines. Dankzij zijn relatief grote reservoir van 90 ml kan hij zowel lungo's als espresso's maken. Het apparaat beschikt daarnaast over een batterij die lang meegaat en die je kan opladen via een USB-kabel, waardoor je hem ook onderweg volgeladen kan houden. Een volle batterij heeft voldoende stroom om 5 espresso's of 3 lungo's te maken. De Set E-Presso is licht en compact en wordt geleverd met een elegante draagtas, zodat je het overal mee naartoe kan nemen. Hij werkt bovendien zowel met Nespresso-cups als met gemalen koffie.
€169

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: unsplash.com / Marvin Meyer / Maison Degand / Baracuta / Handpresso / Tod's / Ray Ban.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Zoveel kosten de Audi Q7 en Q8 PHEV facelift

Zoveel kosten de Audi Q7 en Q8 PHEV facelift

De Audi Q7 en Q8 plug-inhybrides zijn er nog steeds als 55 en 60 TFSI e quattro en hebben een respectievelijke vanafprijs van 79.230 euro en 87.350 euro.

Welke Renault Austral moet je kiezen? (2024)

Welke Renault Austral moet je kiezen? (2024)

Welke uitvoering, motorisatie en opties moet je kiezen op de Renault Austral in 2024? Het maakt uiteindelijk weinig uit, we leggen uit waarom.

Zoveel kost de Maserati GranCabrio

Zoveel kost de Maserati GranCabrio

Verrassing! Met een vanafprijs van 210.350 euro is de volledig elektrische Folgore de minst dure Maserati GranCabrio!

De Honda NSX van Ayrton Senna staat te koop

De Honda NSX van Ayrton Senna staat te koop

Dit rode exemplaar van de originele NSX uit 1991 werd gebruikt door de legendarische F1-coureur als persoonlijke wagen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km