5 opvallende auto’s op het salon van München

De IAA van München trekt een aantal grote kleppers aan, zoals BMW of Mercedes, maar ook kleinere en minder gekende autobouwers. Die laatste komen soms met verrassende auto’s. Dit zijn 5 heel bijzondere modellen van het salon van München.

  • VROOM  Team VROOM Team
  • 08 september 2021
  • Straf

De toekomst van autosalons zal evolueren. De IAA van München is een goed eerste voorbeeld. Ze gebruikt meerdere verzamelpunten, en toch zijn een aantal grote groepen en merken zoals Stellantis en Opel afwezig. Eén ding verandert echter niet: er zijn nog steeds kleine, weinig gekende constructeurs die met bijzondere producten komen. Deze hebben onze aandacht getrokken in de gangen van het Duitse salon.

1. Hispano Suiza Carmen Boulogne

We beginnen meteen met de ernstige zaken, met deze Hispano Suiza Carmen Boulogne. De Spaanse hypercar heeft twee elektromotoren die samen goed zijn voor 1.114 pk, zodat hij naar 100 km/u sprint in 3 seconden. De batterij van 80 kWh maakt een rijbereik mogelijk van 400 kilometer. Er zijn maar 19 exemplaren van gebouwd, voor een prijs per stuk van 1,65 miljoen euro exclusief belastingen. Om maar te zeggen dat je ze niet zo vaak zal kruisen op de weg…

2. Microlino 2.0

De moderne interpretatie van de legendarische Isetta. Dit kleine karretje wordt gebouwd door het Zwitserse Micro Mobility Systems en gebruikt al de codes die het succes van zijn voorganger hebben gemaakt, zoals de deur vooraan op het koetswerk die toegang geeft tot twee zitplaatsen. Al de rest is aangepast aan de moderne tijd en elektrisch gemaakt. Een motor van 11 kW geeft hem een top van 90 km/u, hij weegt slechts een halve ton en hij is verkrijgbaar met twee batterijformaten (8 of 14,4 kWh), goed voor een rijbereik van 125 of 200 kilometer. Het kleinood moet nog in productie gaan, maar zou vanaf 12.000 euro worden aangeboden.

3. Ora Tiger

Een aantal autoconstructeurs zijn vanuit China naar München afgezakt, waaronder ook Ora. Het merk is zijn Cat komen tonen, die voor de Europese markt is bedoeld. Maar onze aandacht werd getrokken door de sportievere conceptcar Tiger. Terwijl de Cat een elektromotor heeft van 143 pk en 210 Nm in combinatie met een rijbereik van 400 kilometer, is de technische fiche van de Tiger wat vager. Hij zou in elk geval krachtiger moeten zijn om de beloofde sprinttijd van 0 naar 100 km/u in 3,2 seconden te kunnen halen of de elektronisch begrensde topsnelheid van 180 km/u.

Het is echter weinig waarschijnlijk dat we deze ‘Chinese roofkat’ ooit op onze wegen zullen zien.

4. Pal-V Liberty 

Jawel, sommigen zijn nog steeds bezig met de vliegende auto, zoals Pal-V. De Liberty laat zich in een handomdraai omtoveren tot een helikopter. Al lijkt die ombouwprocedure nu toch niet zo eenvoudig… Op de weg geeft zijn kleine motor van 100 pk hem een meer dan respectabele topsnelheid van 160 km/u. En ja, hij kan officieel op nummerplaat worden gezet om zo Europa te doorkruisen. Wanneer hij vliegt, drijft een motor van 200 pk de schroeven aan om tegen 180 km/u tussen de vogels te vliegen.

5. Wey Conceptcar 

Ook dit Chinese merk wil aan de hielen van de Europeanen komen knabbelen: het grote Wey. Het kwam naar München om zijn Coffee 01 voor te stellen, maar de constructeur bracht ook deze conceptcar mee voor een luxueuze minibus. Helaas krijgen we heel weinig informatie over het model. Met zijn immense chassis, piepkleine motorkap en de 4 wielen op de uithoeken van de wagen lijkt het vrij zeker dat hij elektrisch is. De stoelopstelling is behoorlijk ongebruikelijk, met twee plaatsen voorin, een min of meer in het midden en nog eens twee comfortabele stoelen achterin.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:


Meer lezen over:

VROOM  Team
Over de auteur: VROOM Team

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km