Abarth Make It Your Race: concentraat van jong talent

  • Piette François
  • 13 september 2013

Ze zijn jong en getalenteerd en ze hebben een passie voor racen. We hebben het over de 24 kandidaten die Abarth Benelux gekozen heeft. Op zaterdag 7 september gingen ze de confrontatie met elkaar aan op het circuit voor het oog van de camera. Peter Didier de Radiguès gaf tips. Uiteindelijk bleven maar vier kandidaten over.

Er is meer in het leven dan racen

Twee kwalificatiesessies gevolgd door twee finales lieten toe om de beste piloten te ontdekken van de 24 kandidaten. Maar uitstekende prestaties achter het stuur voldeden niet voor een rechtstreekse vlucht naar Italië. Elke kandidaat werd geïnterviewd en beoordeeld op zijn dynamiek, passie, houding en ‘scherpe kantjes’, kwestie van goed te passen bij de geest van het merk Abarth.

Goed gevuld programma

De vier geselecteerde kandidaten zullen voor een bootcamp voor drie dagen naar Varano in Italië trekken, waar ze de 24 Europese kandidaten vervoegen. Drie dagen moeten ze tot het uiterste gaan. Slechts zeven worden geselecteerd en mogen deelnemen aan een wedstrijd van de Trofeo Abarth om de beste te bepalen.

Een koppeltje bij de kandidaten

Onder de 24 kandidaten vinden we een koppel terug. Quentin Verhoest (25 jaar) en Emilie Lefebvre (24 jaar) hebben een gemeenschappelijke passie: karten. Quentin vertelt: “Mijn vader reed karting als liefhebber en heeft me deze passie overgebracht. Vandaag rijdt ik zelfs beter dan hij!”. Emilie vult aan: “We zijn al zeven jaar een koppel. In het begin ging ik mee supporteren, maar uiteindelijk zette hij me onder druk, zo’n twee of drie jaar geleden, om ook achter het stuur te kruipen. Vandaag doen we samen uithoudingsraces. Ik deel nu zijn passie, in die mate zelfs dat ik bij de laatste wedstrijd alleen deelnam.” Quentin, uitstekend derde in het eindklassement, neemt opnieuw het woord: “Mijn droom is om achter het stuur te kruipen van een racewagen. Maar aangezien ik geen geld heb, wil ik mecanicien worden gespecialiseerd in motorsporten.” Emilie voegt daar nog aan toe: “Zo kan hij dichter bij de racewagens komen en wie weet zit er ooit wel meer in, al was het maar ze even verplaatsen.”

Het zit in de genen

De passie voor de auto begint meestal reeds van kinds af aan, bevestigt Antoine Baucher, 20 jaar: “Ik volg al kartingrijschool sinds mijn prille jeugd.”Spencer Maniet, de schitterende tweede, getuigt ook: “Mijn vader en ik zijn echt gepassioneerd. Al van sinds ik heel klein was, hou ik van rijden. Vorig jaar nam ik deel aan Abarth Make It Your Race, maar het lukte net niet. Dit jaar waag ik opnieuw mijn kans.”

Ook bij de winnaar van de wedstrijd, de 23-jarige Bjorn Vermeulen, zit het in de genen: “Mijn vader rijdt al jaren rally. Racen zit in mijn bloed. Ongeveer acht jaar geleden, stelde hij voor om te gaan karting. Ik vond het geweldig! Sinds mijn achttiende ben ik gepassioneerd door auto’s. Hoewel ik nog nooit racete met een racewagen, beklom ik beetje bij beetje de ladder van de kartingcompetitie voor het Belkart-kampioenschap. Voor mij is dit een uitstekende ervaring, het kan alleen positief zijn.”

Redlef Cornelis, 25 jaar, ziet zijn passie nogal groots: “Toen ik achttien was ging ik tijdens mijn vakantie in Spanje karten. Sindsdien is het één van mijn vele hobby’s geworden. Maar een dure hobby. Het zou leuk zijn om ervan te kunnen leven, eerder dan te moeten betalen om te rijden!”

AC
Over de auteur: Piette François
Foto's ©: François Piette. Source ©: Abarth Make It Your Race.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km